Páciens: 27 éves, férfi

Kezelési idő: 14 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus, önligírozó InOvation C fogszabályozó

Ami a probléma volt a fogakkal:

Páciensünk előnytelen mosolya miatt kereste fel a rendelőt. A probléma mind a fogak pozíciója, mind az első metszőfogakra máshol készített koronák miatt alakult ki. Erős mélyharapás, nagyon szűk V alakú fogívek, előre álló metszőfogak megváltoztatására mindenképpen fogszabályozásra volt szükség. A fogszabályozás után foglalkozhattunk esztétikus, fémmentes koronák készítésével.

A fogászati kezelési terv:

Alsó/felső lágyerővel működő, esztétikus, rögzített fogszabályozóval kezdtük a kezelést. Az állcsontok méretében, pozíciójában, akkor volt az eltérés, amit tisztán fogszabályozóval már lehetetlen volt teljesen kompenzálni. Páciensünk kifejezetten kérte, hogy kerüljük el az állcsontorthopédiai műtéteket és hozzuk ki így a legtöbbet a fogaiból.

extrém mély harapás

Önligírozó fogszabályozóknak köszönhetően sikerült javítani a mélyharapáson és a fogív formáján is. Bár a tankönyvi végeredménytől még messze voltunk, de páciensünk maximálisan elégedett volt (teljesen érthetően) és kérte, hogy fejezzük be a fogszabályozó kezelést és inkább cseréljük még a ki a két felső nagymetszőre készített régi koronát. A megfelelő esztétikai eredmény elérése miatt cirkónium kerámia koronákat készítettünk. Hogy elkerüljük a fogatlan időszakot rendelőben készített azonnali, ideiglenes koronát készítettünk.

Felhasznált anyagok a fogászati kezeléshez:

  • Alsó/felső lágyerővel működő, önligírozó, esztétikus fogszabályozó
  • Harapásemelés
  • Lágyerejű gumihúzások
  • Alsó/felső helybentartó készülékek
  • 2 db cirkonium kerámia korona