felnőtt fogszabályozás

Páciens: 22 éves, hölgy

Kezelési idő: 13 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus, önligírozó InOvation C

Ami a probléma volt a fogakkal:

Páciensünk esztétikai fogszabályozás miatt kereste fel rendelőnket. Szájvizsgálat után az alsó és felső fogív súlyos torlódását találtuk.

fogak torlódásatorlódás a fogakban

A torlódások miatt a sorból kiszorult fogaknál ínyvisszahúzódást volt látható, ami a foggyökér állcsontból való kiszorulására enged következtetni. A problémát tovább súlyosbította a mélyharapás, ami tovább rontotta a mosoly fogakkal való telítettségét.

A fogászati kezelési terv:

Páciens elmondása alapján minden más fogszabályozó szakorvos foghúzással való kezelést ajánlott, amit nem szeretett volna, bár a torlódás mértéke valóban nagyon súlyos volt. Arc esztétikai kiértékelés után a páciens profilja sem indokolta a foghúzást, így lágyerővel működő, önligírozó, rögzített fogszabályozó használata mellett döntöttünk. Ezekkel a készülékekkel, megfelelő alkalmazás mellett el tudtuk kerülni a foghúzást, sikeresen meg tudtuk emelni a harapást.

fogszabályozás referencia

Sokszor éri támadás az önligírozó fogszabályozókat, hogy a túlzott fogív tágítás miatt kimozdítja a fogakat a csontból és ínyvisszahúzódást okoz, ez NEM igaz! Jól látható, hogy még ilyen komoly mértékű fogív tágítás mellett az ínyvisszahúzódások nemhogy romlottak volna, még javultak is, köszönhetően a helyes fog pozíciónak.

Felhasznált anyagok/technikák a fogászati kezeléshez:

  • alsó/felső esztétikus, önligírozó fogszabályozó
  • harapás emelés
  • lágy gumihúzás
  • fogkontúrálás
  • alsó/felső fix és kivehető helybentartó készülék

Páciensünk élményei/véleménye a kezelésről:

Azért csak most szántam rá magam a kezelésre,mert kisebb koromban azt mondta a fogorvos,akinél voltam,hogy négy fogamat ki kéne húzni,ami eléggé elvette a kedvemet a fogszabályzástól. Kicsit több,mint egy éve jutottam el arra a pontra,hogy jobban szeretném a szép mosolyt,mint amennyire a fogszabályzótól félek. Örülök,hogy rátaláltunk erre a rendelőre,mert egy profi csapat kezei közé kerültem, mindenki nagyon aranyos volt, és még a fogaim is megmaradtak.:) A félelmeimmel ellentétben, meglepően könnyű volt hozzászokni a fogszabályzóhoz,és nagyon hamar eljött a levétel pillanata. Az eredmény önmagáért beszél,és azóta folyamatosan mosolygok. :D”

Páciensünk új mosolya:szebb mosoly optimum