csúnya metszőfog probléma

Páciens: 24 éves, hölgy

Kezelési idő: 14 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus, önligírozó fogszabályozó

Ami a probléma volt:

Páciensünk esztétikai fogszabályozás céljából kereste fel a rendelőnket. A kezelési terv elkészítése után nem csak a felső túlnagy méretű középső metszőfogakat és a torlódásokat, hanem súlyos mélyharapást, az alsó állcsont hátraszorulását találtuk.

Kezelés:

A nagymetszők túlzott hangsúlyosságát a harapás korrekciója nélkül lehetetlen lett volna megszüntetni. Azáltal, hogy láthatóvá váltak az alsó metszőfogak, megszűnt a mélyharapás, előrébb került az alsó állcsont és kialakult az új mosoly ív tökéletesen harmonikus eredményt kaptunk.

Használt fogszabályozó eszközök:

  • alsó/felső lágyerővel működő, önligírozó H4Go rögzített fogszabályozó
  • harapásemelők
  • lágy gumihúzások
  • a kezelés végén: alsó/felső fix helybentartó és éjszakai sínek az eredmény megőrzéséhez

Páciensünk véleménye/élményei:

„Mielőtt belevágtam a kezelésbe tartottam tőle, hogy milyen lesz felnőttként fogszabályzósnak lenni. Nem tudtam, hogy megéri e a sok idő, pénz és kellemetlenség. Most, hogy túl vagyok rajta tudom, hogy abszolút megérte. Nap mint nap örömmel tölt el, hogy a tükörbe nézve szép fogsort látok, hogy bátran mosolyoghatok. Amennyire zavart a fogam előtte, annyira örülök neki most. A kezelés pedig egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amire számítottam. A felhelyezés utáni fájdalom teljesen elviselhető volt, a kezelési idő is gyorsan eltelt, a rendelőben mindig jó kedv, barátságos hangulat fogadott.”

Páciensünk új mosolya:Új mosoly a metszőfog javítása után