Skip to main content

Fogfehérítés

A fogfehérítés a fogászat egy kozmetikai irányultságú szolgáltatása. Ha valakinek félelme van az egyébként szükséges, és manapság szinte teljes egészében fájdalommentes fogászati kezelésektől, a fogfehérítéstől akkor sem kell tartania, mert semmiféle kellemetlenséggel, fájdalommal vagy injekcióval nem jár.

Philips ZOOM! WhiteSpeed

Fogászatunk a legújabb amerikai rendszert a Philips ZOOM WhiteSpeed-et használja. A Philips Zoom bizonyítottan akár nyolc árnyalattal is fehérebb fogakat eredményez. Míg más fogfehérítő termékek károsíthatják fogait és ínyét, a Philips ZOOM és a Relief ACP a fehérebb fogak mellett a fogzománc védelméről is gondoskodik, így az eljárás teljesen biztonságos; ínye speciális bevonatot kap mielőtt a fogorvos felviszi a fehérítő pasztát. A Philips ZOOM a jobb eredményekért fénnyel aktivált technológiát alkalmaz, mely akár 40%-kal is javíthatja a fehérítés eredményét, mint a nem fénnyel aktivált rendszerek. A Philips Zoommal a fehér fogak egészségesek maradnak. A rendelői fehérítés után otthoni fehérítő szettet adunk páciensünknek, hogy akár évekig megőrizze az elért színt. Ebben a Philips ZOOM DayWhite és NiteWhite rendszere lesz segítségünkre.

A minél tökéletesebb végeredmény érdekében a fehérítés előtt fogkőeltávolítást szükséges végezni, hogy eltávolítsuk fogakon lévő esetleges szennyeződéseket, illetve lepedéket.

VAN-E MELLÉKHATÁSA A FOGFEHÉRÍTÉSNEK?

A Philips ZOOM WhiteSpeed fogfehérítésnek nincs mellékhatása, biztonságos, fájdalom vagy érzékenység egyáltalán nem tapasztalható a fehérítés alatt. A fogorvosi rendelőnkben alkalmazott és otthoni Zoom termékek az egyetlen olyan fogfehérítési megoldást képviselik, amely a klinikailag igazoltan a fogérzékenységet csökkentő, a fogzománcot erősítő és fogakat ragyogóbbá és simábba varázsoló ACP-t (amorf kalcium-foszfátot) használ.

ELHALT ILL. GYÖKÉRKEZELT FOGAK FEHÉRÍTÉSE LEHETSÉGES-E?

Igen, lehetséges. Ilyen esetekben a fogat kívülről és belülről egyaránt fehéríteni kell. A gyökérkezelt fogak elszíneződését bizonyos bomlástermékek, másrészt nem élő voltuk okozza.

MIBEN KÜLÖNBÖZIK AZ OTTHONI ÉS A RENDELŐI FOGFEHÉRÍTÉS?

Otthoni fogfehérítés alatt azt a módszert értjük, amikor a fogorvos által készített lenyomat alapján kivitelezett fogfehérítő sín és egy speciális, az orvos által átadott fogfehérítő anyag segítségével a páciens önállóan, otthon végzi a fogfehérítést. A kezelés hatékony, hátránya viszont, hogy hosszabb ideig tart. A rendelői fogfehérítés ezzel szemben körülbelül 45 percet vesz igénybe. Ennek során az otthoni fogfehérítéshez használthoz hasonló, de nagyobb koncentrációjú anyagot alkalmazunk, és az anyag katalizátoraként egy e célra kifejlesztett lámpát alkalmazunk. Így érhetünk el biztonságos, gyors és feltűnő eredményt.

GYIK

Érdemes rendelőben elvégeztetni a fogfehérítést?

Az otthoni fogfehérítés és a rendelői fogfehérítés között jelentős különbségek vannak. Bár egyszerűen beszerezhetjük a különböző drogériákban a fogfehérítéshez szükséges termékeket, viszont nem tudjuk megfelelő ínyvédelemmel elvégezni az eljárást, valamint a lehető természetesebb színt sem tudjuk magunknak beállítani. Ha soha nem volt még korábban fogfehérítésünk és jelentős elszíneződés van a fogainkon, akkor jóval kisebb az esélye, hogy hatásos lesz az eljárás.

Vakító fehér fogaimnak kell lennie?

A fogak színe nem vakító fehér. Az eljárás során a lehető legtermészetesebb színre törekszünk.

Hatásosak az otthoni fogfehérítési módszerek?

Igen, akár hatásosak is lehetnek, azonban az eredmény kevésbé tartós és nem tudunk a célunknak megfelelő fehérséget beállítani.

Hatásos a rendelőbe történő fogfehérítés?

A rendelőbe történő fogfehérítés bár egy hosszabb eljárás az otthonihoz képest, viszont jóval tartósabb megoldásról beszélünk. Kiemelt figyelmet kap a biztonság is, így fogaink és ínyünk védelméért sem kell aggódnunk.

Mitől sárgulnak el a fogaim?

Fontos tudni, hogy a fogak alapvetően sem hófehérek, így nem is erre töreksztünk a fogfehérítés során sem. Az elsárgult fogakat számos tényező befolyásolja, ami főként táplálkozási szokásainkhoz és szájhigiéniánkhoz köthető.

Ezekben az esetekben különösen növeljük a fogaink sárgulásának esélyét:

  • nem megfelelő szájhigiénia, fogmosási ciklusok
  • tartós fogkő
  • kávé, tea, bor, cékla gyakori fogyasztása
  • dohányzás

Hogyan zajlik a rendelői fogfehérítés?

A rendelői fogfehérítés három egyszerű lépésben leírható:

1: Először eltávolítjuk a fogkövet. Itt a fogak állapotától függően végzünk el további szükséges lépéseket annak érdekében, hogy biztonságos legyen a fogfehérítés. Ezt követően pedig még a fogínyre kenjük a védő anyagot, így biztosítva a biztonságos eljárást.

2: Ezt követően el is kezdődik a fogfehérítés. A fehérítőben lévő iniciátor UV hatására aktiválódik, a fogak elszíneződését okozó kromogének kémiai és optikai tulajdonságai megváltoznak, amelynek eredménye a szép, fehér fogak.

3: Utolsó lépés pedig az összes vegyszer eltávolítása a fogakról.

Mitől lesz igazán tartós a fogfehérítési eljárás?

Néhány tényezőre különösen fontos odafigyelni, hogy az eljárást követően minél tovább örülhessünk új, fehér fogainknak. A legfontosabb, hogy legalább három napig kerüljük az olyan ételeket, amelyek erősen elszínezhetik fogainkat. Például, kávé, tea, bogyós gyümölcsök. A három napot követően pedig próbáljunk elfogyasztásuk után öblögetni. Amennyiben nem tudja eldönteni, hogy az adott étel problémát okozhat-e, kérdezze szakorvosunkat!

Érzékeny a fogam, így is jó ötlet a fogfehérítés?

A fogfehérítés akár erősebb érzékenységet okozhat, így ebben az esetben feltétlen konzultáljon szakorvosunkkal a beavatkozás előtt.

Fájdalmas a fogfehérítés?

Amennyiben alapvetően fogaink nem érzékenyek, akkor nem. A fogfehérítés után viszont tapasztalhatunk érzékenységet, de pár nap után ezek a panaszok megszűnnek.

Mindenkinek ajánlatot a fogfehérítés?

Van néhány eset, amikor a fogfehérítés nem ajánlatott.

  • túlzottan szabadak a fognyakaink
  • különösen érzékenyek a fogaink
  • elülső fogaink közül valamelyik tömve van
  • allergiások vagyunk a peroxidra

Milyen eszközt használunk a fogfehérítéshez?

A fogfehérítés során is a legfontosabb a minőségi eszközök. Ezért rendelőnk a Philips ZOOM WhiteSpeed-et megoldását használja. A Philips Zoom bizonyítottan akár nyolc árnyalattal is fehérebb fogakat eredményez. Míg más fogfehérítő termékek károsíthatják fogait és ínyét, a Philips ZOOM és a Relief ACP a fehérebb fogak mellett a fogzománc védelméről is gondoskodik, így az eljárás teljesen biztonságos; ínye speciális bevonatot kap mielőtt a fogorvos felviszi a fehérítő pasztát.