Szájhigéniai kezelések

A fogat alkotó kemény szövetek betegségeiről, mint például a fogszuvasodásról, a mindennapokban is sokat hallani. Hajlamosak vagyunk azonban elfelejteni, hogy a fogat speciális rögzítőrendszer, a parodontium rögzíti az állcsontokhoz. Ennek a rendkívül bonyolult anatómiai rendszernek az egészsége alapvető a fogaink hosszútávú megőrzése szempontjából.

Miért fontos a fogkő eltávolítása?

A fogak felületén megtapadó lepedék és a fogkő olyan baktériumokkal átitatott környezetet teremtenek a fogíny mentén, mely előbb vagy utóbb visszafordíthatatlan károsodásokat hoznak létre a fogaink függesztő-rendszerében. A fogkőképződés ínygyulladáshoz, majd a csont pusztulásához, a fogak meglazulásához és elvesztéséhez, rossz szájszaghoz vezet. A helyi hatások mellett, az emberi szervezetben számos egyéb kóros folyamat kialakulásáért és fenntartásáért felelősek (koszorúér-betegségek, stroke, cukorbetegség, koraszülés és a tüdőgyulladás).

Nagyon fontos ezért a páciensek szájhigiénével kapcsolatos nevelése, különböző tisztítóeszközök használatának megtanítása, és a rendszeres fogkő-eltávolítás – íny felett és íny alatt egyaránt.

A PROFESSZIONÁLIS SZÁJHIGIÉNÉS KEZELÉSRŐL:

1

Ultrahangos fogkőeltávolítás:

A dentálhigiénia fontos feladata a fogkőeltávolítás, mely szinte minden fogászati beavatkozás első lépése, amennyiben erre szükség van. A fogkőeltávolítás elsődleges célja a gyulladásmentes egészséges íny elérése.
A kezelés során az ultrahangos készülék fájdalommentesen leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. A fogkőképződés mennyisége egyénileg eltérő, ezért az orvosaink által javasolt időközönként célszerű megismételni a kezelést (fél-egy évente).
2

Intraorális homokfúvás/AirBrush (opcionális):

Az ultrahangos fogkőeltávolítással sok esetben a fogelszíneződések nem tűnnek el teljes mértékben. A homokfúvás ezt a problémát orvosolja, segítségével simák és sok esetben fehérebbek lehetnek fogai. Az ízesített tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül hatékonyán távolítja el a legmakacsabb szennyeződéseket, foglepedéket. A kezelés során nagy nyomású vízsugárral történik a tisztítópor fogfelszínre való fújása. Ennek a dentálhigiénia kezelésnek elsődleges célja, hogy a nehezen hozzáférhető behúzódások és barázdák is teljes mértékben megtisztításra kerüljenek. Fontos megjegyezni, hogy a kezelés teljesen fájdalommentes!
3

Polírozás:

A professzionális szájhigiénés kezelések befejező lépése a polírozás, mely révén a dentálhigiénikus képes megteremteni a megfelelő szájhigiénia alapjait. Teljesen sima, tiszta fogfelszínen kisebb eséllyel képződik fogkő, így a helyes fogápolási szokások kialakításával és betartásával meggátolhatjuk a fogkövek ismételt lerakódását.

KAPCSOLÓDÓ ÉRDEKESSÉGEK A SZÁJHIGIÉNÉRŐL/FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁSRÓL A BLOG OLDALUNKON

Kapcsolatfelvétel

Kérdés, időpontfoglalás esetén keressen minket bátran az alábbi űrlap kitöltésének a segítségével.

  Kérjük adja meg személyes adatait


  A *-gal megjelölt részek kitöltése kötelező. Adatait kizárólag kapcsolattartás céljából kezeljük, marketing jellegű megkeresésekre azokat nem használjuk fel!

  Elérhetőségeink

  Kapcsolat

  terkep
  1094 Budapest, IX. kerület
  (Rehabilitációs terület),
  Viola utca 39.
  (Viola utca Tűzoltó utca sarok)

  Nyitva tartás

  nyitvatartas
  Hétfő8:00-20:00
  Kedd8:00-20:00
  Szerda8:00-20:00
  Csütörtök8:00-20:00
  Péntek8:00-19:00

  Megközelítés

  metro
  Klinikák 3-as metró állomástól 2 perc gyalog
  villamos
  4-6 villamos Mester utcai megállótól 6 perc gyalog
  auto
  Jelen pillanatban zajló építkezések miatt autóval az Üllői útról bekanyarodva a Viola utca felől érdemes a rendelőt megközelíteni. Parkolás napközben az utcán megoldható vagy 450 méterre a Liliom utcában található parkolóházat érdemes igénybe venni!