fogszabályzó gyerekeknek

Páciens: 15 éves, fiú

Kezelési idő: 14 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső rögzített fogszabályozó

Ami a probléma volt:

Páciensünk problémája már az első bátortalan szavak kiejtése után elég egyértelmű volt. A fogívekben sem az alsó, sem a felső szemfogaknak nem jutott hely. Felül és jobb alul ráadásul a metszőfogak és a kisörlőfogak teljesen összezártak a szemfogak mögött. Így felül 16mm, alul 12mm torlódással álltunk szemben. Az oldalsó koponyafelvételt megvizsgálva az alsó/felső állcsontok enyhe előre tolódását találtuk. Manapság a fogszabályozási esetek kb. 3-5%-ban szükséges a kisőrlőfogak eltávolítása és az előbb felsorolt problémák összessége jelenti ezt a kis százalékot.

Kezelés:

Az alsó/felső rögzített fogszabályozó felragasztása és a 4 db kisőrlőfog eltávolítása után a fogak szinte maguktól rendeződtek. Az ilyen gyors kezelési menetek mindig egyértelmű bizonyítékok a kezelési terv helyességére.

  • alsó/felső rögzített fogszabályozó
  • elasztikus gumihúzás
  • harapásemelés
  • 4 db kisőrlőfog eltávolítás
  • alsó/felső kivehető helybentartó készülék

Páciensünk élményei/véleménye a fogszabályozó kezelésről:

„A kezelés előtt féltem, hogy rossz élmény lehet, de végül nagyon kellemesen csalódtam. Igaz, talán 2 évig nem ehettem szotyit, de ennyi az összes kellemetlenség ami ez időszak alatt ért és a végén megérte. Most már tudok normálisan mosolyogni!”

Páciensünk új fogsora:

új mosoly gyerekeknek