fogív probléma

Páciens: 23 éves, hölgy

Kezelési idő: 22 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus rögzített fogszabályozó

Ami a probléma volt a fogakkal:

Páciensünk esztétikai fogszabályozás céljából kereste fel a rendelőnket. A kezelési terv elkészítése után a szűk felső fogív miatt kialakult teljes baloldalai keresztharapást és a felső fogívben torlódásokat / az alsó fogívben réseket találtunk. Emellett a keresztharapás miatt az állcsúcs kifejezetten aszimmetrikus pozícióba került.

keresztharapás

A fogászati kezelés:

A kezelés elején páciensünk mindenáron ragaszkodott volna hozzá, hogy csak egy fogíven fogszabályozzunk, de mivel maximális esztétikai eredmény volt a cél, ezért alsó/felső rögzített fogszabályozóval egy teljes esztétikai és funkcionális kezelést terveztünk. Enélkül nem tudtunk volna megfelelő eredményt biztosítani, amit szerencsére páciensünk is belátott.

fogszabályozás referencia

A kezelés elején harapásemelés mellett nagymértékben megtágítottuk a felső fogívet, ezzel megszüntetve a felső torlódásokat, a keresztharapást. A többi ezután már nem okozott különösebb problémát. Zártuk az alsó réseket és pontosítottuk a fogívek pontos érintkezését.

Használt fogszabályozó eszközök:

  • alsó/felső, esztétikus, lágyerejű, rögzített fogszabályozó
  • harapásemelők
  • lágy gumihúzások
  • a kezelés végén: alsó/felső fix helybentartó és éjszakai sínek az eredmény megőrzéséhez

Páciensünk véleménye/élményei:

„A kezelésről: nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel, a keresztharapásom megszűnt, a hézagok eltűntek, így végre minden fog a helyére került. Az állam aszimmetriájához kihoztuk azt a maximumot, amit  lehetett, a környezet és az ott dolgozók pedig rendkívül közvetlenek és precízek.”ű

Páciensünk új mosolya:

keresztharapás megszűntetése