Nagyon sok fogbeültetéses konzultáció során hangzik el az a kérdés, hogy akkor most ez olyan lesz, mint az eredeti? De sajnos csak attól, hogy beültetünk egy implantátumot, nem mindig érünk el valósághű eredményt. Ehhez sokszor kiegészítő kezelésekre is szükség van. Az elkészült implantált fog nem csak attól lesz szép, hogy a rajta lévő koronának megfelelő a színe, hanem a koronát körülvevő íny lefutása is nagyban meghatározza az implantáció esztétikai sikerességét. Az íny kontúr kialakítása egy nagyon kényes terület, ami megköveteli a megfelelő szakmai tudást, prémium kategóriás implantátumot és sokszor íny vagy csontpótló eljárásokat. A kezelés időtartama így ugyan megnő, de az eredmény tényleg élethű lehet. A legszerencsésebb eset, amikor már a fogeltávolítást is a rendelőnkben végezzük, mert ilyenkor már a foghúzásnál odafigyelhetünk arra, hogy a lehető legtöbb megmaradjon a kihúzandó fogat körülvevő csontból. Ezt hívjuk alveolus prezervációnak. Ilyenkor különböző technikákkal megpróbáljuk a szervezet „becsapni”, hogy a foghúzás után, nem a csontfelszívódását, hanem még esetleg extra mennyiségű csonttermelődést tapasztaljunk. Így ideális körülmények alakulnak ki az implantátum beültetéséhez, az eredeti ínykontúr  megtartott lesz. Az elkészült, beültetett fog beilleszkedik a sorba, laikus szemnek láthatatlan lesz.

Nézzünk egy konkrét esetet: 

Páciensünk többször gyökérkezelt, rezekált felső kismetsző foga körüli diffúz, bizonytalan fájdalommal érkezett hozzánk. Rtg és CT vizsgálatok után a foggyökér hosszanti irányú törését találtuk, így a fogmegtartására nem volt lehetőségünk. A fog kíméletes eltávolításával egy időben alveolus prezervációt végeztünk, mert a foggyökér elülső felszínén lévő csont a kialakult gyulladás következtében felszívódott. Ezután 3 hónap gyógyulás következett, mely időre a páciens ideiglenes fogpótlást kapott, hogy a foghiány ne zavarja a hétköznapokban.  

Bal oldalon látható az alveolus prezerváció utáni gyógyult foghúzás helye. Jobb oldalon az elkészült természethű fogpótlás 3 hónap után szépen megtartott ínykontúr és elegendő csont vastagság mellett tudtunk egy Straumann implantátumot beültetni. Az implantátum becsontosodása után elkezdtük kialakítani az íny formáját egyedi ínyformázok segítségével. Minden lépés és gyógyulási idő pontos betartása után tudtuk elérni, hogy az elkészült fogpótlás a többi foghoz illeszkedjék, és teljesen élethű lehessen. 

 

A bemutatott eset sebészeti részét dr. El-Hage Jade Bence, az implantátum felépítését dr. Mayer Csaba, a fogtechnikai munkát a Symbion Fogtechnikai labor végezte.

Kíváncsi, hogy Ön számára melyik az ideális fogászati implantátum? A kérdésre válasz csak szakorvosi konzultáció keretein belül adható! Ha szeretné nálunk elkezdeni fogbeültetését, akkor kérjen tőlünk időpontot egy ingyenes szakorvosi konzultációra. Minőségi fogbeültetés Budapesten! Vegye igénybe az Optimum fogászat fogbeültetés szolgáltatását Budapesten. Bizalommal fordulhat hozzánk, mert a rendszeres külföldi továbbképzések miatt mind szakmailag, mind eszközileg száz százalékig naprakészek vagyunk, így garantáljuk bármilyen foghiányt képesek vagyunk ellátni. Célunk, hogy barátságos és korszerű körülmények között, minden páciensünk számára professzionális, fájdalommentes, valamint esztétikus szakellátást, illetve utókezelést nyújtsunk. Várjuk megkeresését, hogy az Ön fogászati problémáin is segíthessünk!

 

Kapcsolatfelvétel

Ha szeretné mi is visszahívhatjuk. Adja meg adatait és munkatársunk legkésőbb a következő munkanapon visszahívja!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Név* (vezetéknév, keresztnév):
Email cím*:
Telefon*:
Milyen szolgáltatás érdekli?*:
Általános fogászatFogpótlásFogbeültetésFogszabályozásFogkő eltávolításFogfehérítés
Milyen időpont szokott Önnek megfelelő lenni (Lehetőleg minél többet jelöljön meg!)?
Időpont*:
Hétfő 8:00 — 11:00Hétfő 11:00 — 16:00Hétfő 16:00 — 19:00

Kedd 12:00 — 16:00Kedd 16:00 — 21:00

Szerda 8:00 — 11:00Szerda 11:00 — 16:00Szerda 16:00 — 19:00

Csütörtök 12:00 — 16:00Csütörtök 16:00 — 21:00

Péntek 8:00 — 11:00Péntek 11:00 — 16:00Péntek 16:00 — 20:00
Megjegyzés:

Hasonló esetek
Felnőttkori fogszabályozás referencia – farkas fogak

Páciens: 31 éves, nő Kezelési idő: 14 hónap Fogszabályozó készülék: alul/felül esztétikus fogszabályozó Ami a probléma volt: Nagyon sokan fordulnak a kiálló felső szemfogak problémájával hozzánk, mert rendkívül előnytelenné teszi a mosolyt. Szerencsére könnyen tudunk rajta segíteni, a megfelelő rögzített fogszabályozó kiválasztása után. Íme egy magabiztos mosoly:   Kíváncsi, hogy Ön számára melyik az ideális fogszabályozási…

Bővebben
Felnőttkori fogszabályozás referencia – extrém mély harapás

Páciens: 27 éves, férfi Kezelési idő: 14 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus, önligírozó InOvation C fogszabályozó Ami a probléma volt: Páciensünk előnytelen mosolya miatt kereste fel a rendelőt. A probléma mind a fogak pozíciója, mind az első metszőfogakra máshol készített koronák miatt alakult ki. Erős mélyharapás, nagyon szűk V alakú fogívek, előre álló metszőfogak megváltoztatására…

Bővebben