Skip to main content

2021.04.26.

Ezért érdemes eltávolítani a fogkövet

Érdemes tisztázni, hogy mik a fogkőképződés okai, miért kell azt eltávolítani és tulajdonképpen milyen veszélyei vannak, ha jelen van a szánkban. Sokak csak esztétikai problémaként gondolnak a fogkőre, de az közben komoly károkat is okoz, amelynek helyrehozatala később sokkal több…

Érdemes tisztázni, hogy mik a fogkőképződés okai, miért kell azt eltávolítani és tulajdonképpen milyen veszélyei vannak, ha jelen van a szánkban. Sokak csak esztétikai problémaként gondolnak a fogkőre, de az közben komoly károkat is okoz, amelynek helyrehozatala később sokkal több idő és pénz.

Fontos tudni, hogy mindenkinél keletkezik fogkő. Ki kevésbé, ki jobban hajlamos rá, de elkerülni senki nem tudja. Azonban nagy hatással vannak a fogkő kialakulására és elterjedésére az egyéni szájhigiéniai kezeléseink, illetve az étkezési szokásaink egyaránt.

Kiknél a legrosszabb a helyzet fogkő kialakulásának szempontjából?

Néhány kiemelt negatív szokással, illetve élethelyzettel hozzájárulhatunk, hogy gyorsabban kialakuljon a fogkő.

Ilyen például:

 • szájhigiéniai kezelések hanyagolása,
 • nem megfelelő szájhigiénés eszközök használata,
 • egyéni adottságok,
 • dohányzás

Természetesen ezek között megtalálható olyan, amelyet nem feltétlenül tudunk befolyásolni, de jó tudni, hogy mely esetekben érdemes különösen odafigyelni a fogaink épségére.

Egyszerű esztétikai probléma a fogkő?

Nem! Bár valóba nem szép látvány a fogkő, mégis súlyosabb, hogy több betegség melegágya lehet. A megtelepedett lepedék ínygyulladáshoz vezethet, ami később csontpusztulással és a fogak elvesztésével jár. Hevítőrúd.

Mit tehetünk a kialakulás megelőzése érdekében?

Legfőképp a szájhigiéniai kezelésünk magas minőségére tudunk odafigyelni. Rendszeresen mossunk fogat, használjunk fogselymet! A minőségi elektromos fogkefék nagyban tudják javítani a szájhigiénét.

FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS

Milyen lépései vannak egy professzionális szájhigiéniai kezelésnek?

Számos fogkőeltávolító módszerről olvashatunk, azonban igazán esztétikus és látványos eredményt kevés hoz. Kutyatréner Budapest

Mi a következőben hiszünk:

 • Ultrahangos fogkő eltávolítás: Ultrahang készülékkel fájdalommentesen távolítjuk el a fogkövet.
 • Intraorális homokfúvás/AirBrush: Az ultrahangos fogkő eltávolítással sok esetben a fogelszíneződések nem tűnnek el teljes mértékben. A homokfúvás ezt a problémát orvosolja, segítségével simák és sok esetben fehérebbek lehetnek fogai. Az tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül, hatékonyán távolítja el a legmakacsabb szennyeződéseket, foglepedékeket.
 • A professzionális szájhigiéniás kezelések befejező lépése a polírozás, amely révén a dentálhigiénikus képes megteremteni a megfelelő szájhigiénia alapjait

SZERETNÉK MEGSZABADULNI A FOGKŐTŐL

Akik ezt olvasták, még ezeket kedvelték

Kapcsolatfelvétel

Kérdés, időpontfoglalás esetén keressen minket bátran az alábbi űrlap kitöltésének a segítségével.

  Kérjük adja meg személyes adatait


  A * jelölt mezők kitöltése kötelező. Az adatokat kizárólag kapcsolatfelvételhez használjuk, marketing tevékenységre nem!


  Elérhetőségeink

  Kapcsolat

  telefon
  06-30/5637-537 (munkanapokon 10-18 között)
  terkep
  1094 Budapest, IX. kerület
  (Rehabilitációs terület),
  Viola utca 39.
  (Viola utca Tűzoltó utca sarok)

  Nyitva tartás

  Fogszabályozó szakrendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 8:00-16:00
  Kedd 14:00-20:00
  Szerda 8:00-14:00
  Csütörtök 14:00-20:00
  Péntek 8:00-15:00

  Dentálhigiéniai rendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 16:00-20:00
  Kedd 8:00-13:00
  Szerda 14:00-20:00
  Csütörtök 8:00-14:00

  Megközelítés

  metro
  Klinikák 3-as metró állomástól 2 perc gyalog
  villamos
  4-6 villamos Mester utcai megállótól 6 perc gyalog
  auto
  Jelen pillanatban zajló építkezések miatt autóval az Üllői útról bekanyarodva a Viola utca felől érdemes a rendelőt megközelíteni. Parkolás napközben az utcán megoldható vagy 450 méterre a Liliom utcában található parkolóházat érdemes igénybe venni!