Skip to main content

2016.07.08.

Teljes fogpótlásom igaz története

Kétségtelen, hogy az évek előrehaladása rendszerint nem szokott kedvezni a fogaink állapotának. Ahogyan közeledtem a negyedik X-hez, magam is azt tapasztaltam, hogy egyre gyengébbek a fogaim. Amíg korábban alig volt ilyen jellegű problémám, úgy egyre gyakrabban kellett meglátogatnom a családi fogorvosunkat.

Végül úgy tűnt, hogy megannyi beavatkozás után nem fogom tudni elkerülni, hogy kivehető alsó fogsorom legyen az oldalsó fogaim elvesztése miatt. Egészen addig, míg az Optimum Fogászatnak köszönhetően rá nem találtam egy számomra is elfogadható megoldásra.

Műfogsor helyett valódi megoldás!

Nem tagadom: először nagyon kétségbeestem. Mindig a nagymamám képe lebegett a szemem előtt, aki még 85. életévén túl is csaknem hibátlan fogazattal rendelkezett. Nekem pedig már annyi helyen romlottak el a fogaim, hogy a 40. születésnapomat már az új műfogsorommal kell „köszöntenem”. Szóval, másik megoldást kerestem. Szerencsére az egyik barátnőm említette, hogy az Optimum Fogászatnál professzionális módon és korrekt árakon végeznek fogbeültetést. Úgy döntöttem tehát, hogy belevágok a kezelésbe, hiszen mindenképpen el akartam kerülni a kivehető fogsor viseletét.

fogbeültetés

Alapos tervezés, teljes körű állapotfelmérés

Amikor elmentem a klinikára, először is alaposan megvizsgáltak. A beavatkozást alapos tervezés előzte meg: úgynevezett 3D CT felvételt készítettek, hogy pontosan feltérképezzék a fogaim és a csontom állapotát. Szerencsém volt, mert az előzetes vizsgálatok során nem találtak semmilyen olyan körülményt, amely kizárta volna nálam az implantátum használatát.

Fogbeültetés titánból, rejtett költségek nélkül!

Bár féltem tőle, hogy az implantátum beültetése nem lesz sikeres, ám erre a kérdésre is megnyugtató választ kaptam. Amennyiben megfelelően csinálják a kezelést, illetve minden orvosi utasítást betartanak, akkor 100 betegből 98-nál sikeres a beavatkozás, azaz a beültetett implantátum nem fog kilökődni, illetve ha ki is lökődne az implantátum, a helyére újat lehet tenni és kétszer szinte biztos, hogy nem esek bele a 2%-ba.

Először az is meglepő volt, amikor azt mondták, hogy az alsó fogsorom pótlása akár hosszú évtizedekig is elkísérhet, ha betartom a szájhigiénés szabályokat. Orvosom segített kiválasztani a többféle típusú fogászati implantátumból, fogpótlásból a nekem leginkább megfelelőt. A cél az volt, hogy a beavatkozás után erős, jól használható és kényelmes fogpótlásom lehessen. A „pótfogaim” pedig közel ugyanolyan erősek és esztétikusak lesznek, mint az eredetiek voltak.

A klinikán továbbá nagyon korrektek voltak, hiszen már a 3D CT felvétel kiértékelése után megtudtam, hogy pontosan mennyibe fog kerülni a teljes kezelésem, és ettől az ártól a későbbiekben sem tértek el.

Professzionális beavatkozás, a lehető legkevesebb fájdalom árán!

Magát a műtétet helyi érzéstelenítésben végezték, s körülbelül egy órán át tartott, amely alatt csak kisebb kellemetlenséget tapasztaltam, de fájdalmat nem. Persze, a műtét után kellett pár nap, hogy megszokjam az új implantátumomat.

Orvosom tanácsára nem feledkeztem meg a műtött terület rendszeres jegeléséről, hiszen a beavatkozás helye az első időkben igen érzékeny volt. Nem feledkeztem meg az antibiotikum szedéséről sem, amelyet orvosom írt fel számomra. Szerencsére ezen kívül nem volt szükségem fájdalomcsillapítókra, de hallottam a rendelőben, hogy volt, aki csak azzal és az antibiotikum együttesével tudta komolyabb probléma nélkül átvészelni a műtét utáni kritikus napokat.

Pontosan egy héttel a műtét után már a varratokat is kiszedték a számból, míg a teljes gyógyulásom nagyjából 2-3 hónapot vett igénybe.

Az új fogsorral új életet kaptam!

A fogpótlás elkészülte után 3-4 nappal már olyan érzés volt, mintha kicseréltek volna. Azonnal észrevettem, hogy sokkal könnyebben tudok rágni és beszélni. Nagy örömmel töltött el, amikor a barátaim is észrevettek, hogy sokkal könnyebben formálom a szavakat. Végre újra a régi magabiztosságommal tudtam kommunikálni velük.

Ez azonban még csak a kezdet volt. Az implantátum az egész arcberendezésemet előnyösen változtatta meg. Mihelyst lelohadt a műtét okozta duzzanat, eltűnt az arcom – az addigi foghiány miatt meglevő – beesettsége is. Sőt, többet nem kellett félnem attól, hogy túl kemény vagy rágós lenne az étel. Újra tudtam élvezni az ételek ízét. A teljes gyógyulásomat követően végre újra teljes életet tudtam élni. Köszönettel tartozom az Optimum Fogászatnak, és különösen dr. Mayer Csabának és dr. El-Hage Jade Bencének, hogy profi módon végezték el a fogbeültetésemet és a fogpótlásom elkészítését. Az új fogsorom új élet kezdetét is jelentette számomra.

K. Mária, 39 éves

Akik ezt olvasták, még ezeket kedvelték

Kapcsolatfelvétel

Kérdés, időpontfoglalás esetén keressen minket bátran az alábbi űrlap kitöltésének a segítségével.

  Kérjük adja meg személyes adatait


  A * jelölt mezők kitöltése kötelező. Az adatokat kizárólag kapcsolatfelvételhez használjuk, marketing tevékenységre nem!


  Elérhetőségeink

  Kapcsolat

  telefon
  06-30/5637-537 (munkanapokon 10-18 között)
  terkep
  1094 Budapest, IX. kerület
  (Rehabilitációs terület),
  Viola utca 39.
  (Viola utca Tűzoltó utca sarok)

  Nyitva tartás

  Fogszabályozó szakrendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 8:00-16:00
  Kedd 14:00-20:00
  Szerda 8:00-14:00
  Csütörtök 14:00-20:00
  Péntek 8:00-15:00

  Dentálhigiéniai rendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 16:00-20:00
  Kedd 8:00-13:00
  Szerda 14:00-20:00
  Csütörtök 8:00-14:00

  Megközelítés

  metro
  Klinikák 3-as metró állomástól 2 perc gyalog
  villamos
  4-6 villamos Mester utcai megállótól 6 perc gyalog
  auto
  Jelen pillanatban zajló építkezések miatt autóval az Üllői útról bekanyarodva a Viola utca felől érdemes a rendelőt megközelíteni. Parkolás napközben az utcán megoldható vagy 450 méterre a Liliom utcában található parkolóházat érdemes igénybe venni!