Skip to main content

2022.07.21.

Invisalign – A fogszabályozás legmodernebb megoldása

Fedezd fel a fogszabályozás legmodernebb megoldását az Invisalign technológiáját! Segítségével gyorsan és kényelmesen nyerheted vissza magabiztos mosolyodat. Mondj búcsút a fém kereteknek és drótoknak! Ez nem csak esztétikai előnyt jelent, hanem kevesebb kontrollt is. Az Invisalign a legtöbb fogszabályozási problémára megoldást jelent, mint a túlharapás, mélyharapás, torlódott fogak vagy épp a fogak közötti rések. Ismerd meg jobban az Invisalign fogszabályozást, dr. Mayer Csaba fogorvosunkkal készült interjúnkban és foglalj időpontot teljes körű konzultációra!

Mikor és hogyan vezettétek be a rendelőben az Invisalign (láthatatlan) fogszabályozót?

Alapvetően 2019-ben kezdtünk el foglalkozni az Invisalign-nal. Az első időszakban mi is könnyebb, egyszerűbb eseteknél puhatolóztunk mennyire pontos, milyen eredményeket tudunk elérni vele. Alapvetően azt láttuk, hogy szinte bármilyen esetnél bátran lehet használni, úgyhogy a rendelésünk 80-90 százalékában már Invisalign fogszabályzóval dolgozunk.

 

Milyen előnyei vannak az Invisalign fogszabályozónak és kinek ajánlod?

Az invisalign-t mindenkinek ajánlom, aki tényleg szeretne sokkal kényelmesebben, fogszabályozó kezelést, és szép mosolyt. Akinek nincsen túl sok szabadideje nem tud havonta járni kontrollokra, illetve akár az sos időpontokra leesett brekettek, szúró ívek miatt. Az Invisalign-nal háromhavonta elegendő megjelenni kontrollon, nagyon szépen tud haladni így is a fogszabályozó kezelés, hiszen a digitális társ segítségével pontosan látjuk előre hogy mi történik.

 

Hogyan néz ki egy digitális kezelési terv? Hogyan segíti az orvos munkáját és a páciens előrehaladását?

Az Invisalign-nál a kezelési tervet az orvos készíti, ehhez rendelkezünk egy megfelelő tervező programmal. Jelenleg is van egy esetünk, aminél már menet közben látható volt mennyire jól alakul, itt gondoltam azt, hogy ezzel az Invisalign-nal igenis eljutott a technológia arra a szintre, hogy bátran el lehet végezni nem csak egyszerűbb esztétikai korrekciókat, hanem komplex funkcionális esztétikai korrekciókat is.
Hiszen ennél a páciensnél is látszik mekkora távolság van az alsó és a felső fogív között. Ha oldalról megnézzük látszik hogy a felső fogív szűkebben áll, mint az alsó, ezt keresztharapásnak hívjuk, mind a két oldalon. Az alsó fogívben hatalmas torlódás látható, látszik hogy az alsó szemfog 90 fokban van elfordulva, és amikor összezárja a páciens hátul a fogait akkor elől nem érnek össze, ezt nyitott harapásnak nevezzük.
Így összességében az egy nagyon komplex eset, melynek megoldása még a legmodernebb, rögzített fogszabályozókkal is igen komoly kihívást jelentene, viszont hála az Invisalign-nak és a digitális tervezésnek olyan jól tudjuk szakaszolni az esetet, hogy egy nagyon szép végeredményt tudunk elérni. Amit hogyha itt végigpörgetünk látjuk előre lépésről lépésre. Addig elől nem mozgatjuk a fogakat míg a hátulsó fogak a helyükre nem értek, nincsen hely az elülső fogak számára és amikor megvan a hely, csak akkor kezdjük el az elülső fogaknak a mozgatását. Ez a megfelelő, Ez az egyénre gyártott személyesen készülő fogszabályozó kezelések hatalmas előnye, és ezáltal lehetséges az, hogy ma már egy ilyen összetett kezelést 14-16 hónap alatt is be tudunk fejezni.

 

Kinek lehet a legideálisabb az Invisalign fogszabályozás?

Az Invisalign tökéletes választás lehet akár külföldről haza járó magyar pácienseink számára. Igazából ma már ezt az egyetlen lehetőséget ajánljuk fel, hiszen a kezelés közben nincsenek véletlenül lepottyanó brekettek, nem vágja a páciens száját a készülék, nincsenek ezáltal sos időpontok, így tervezhető a fogszabályozó kezelés. Alapvetően az Invisalign-nal ilyen professzionális szinten nagyon kevés rendelő foglalkozik, így hozzánk nem csak külföldről, hanem vidéki városokból is rengeteg páciens jár, és nekik is nagy könnyebbséget jelent, hogy nem kell havonta, hanem akár csak 3-4 havonta eljárni kezelésre. Az Invisalign-nak van egy komplex rendszere, ezt virtualcare-nek hívják, amivel a páciens egy okostelefon segítségével heti szinten tud fényképeket küldeni. Ezeknek a képeknek az elkészítésében egy applikáció segít, és körülbelül 2 percet vesz igénybe, így heti szinten tudjuk követni és ellenőrizni, hogy a kezelése a megfelelő ütemben halad.

 

Felnőtt korban is érdemes egy fogszabályozó kezelés?

A fogszabályozó kezelést ma már bármilyen életkorban el lehet kezdeni. A legfontosabb ebben a kezelésben, hogy fogat mozgatni csak egészséges fogágyban, stabil fogazattal lehet. Most jelen pillanatban is van olyan páciensünk, aki 60 év fölött csináltat fogszabályozó kezelést nálunk. Nagyon sok esetben nem is egy tökéletes mosoly elérése a cél, hanem ilyenkor akár csak egy fogpótlást megelőző előkészítő kezelést csinálunk. Ezáltal a páciensnek sokkal tartósabb, pontosabb, esztétikusabb pótlást lehet készíteni.

 

Hogyan néz ki az Invisalign fogszabályozó kezelés folyamata?

A fogszabályozó kezelés nálunk egy konzultációval kezdődik, ahol pont azért hogy a páciensnek időt spóroljunk, már próbálunk minden diagnosztikus adatot begyűjteni. Mivel rendelkezésünkre áll már az első konzultáción majdnem minden diagnosztikus adat, így egy elég jól körülhatárolt kezelési tervet tudunk átbeszélni a pácienssel, így el tudja dönteni, hogy az neki szimpatikus-e, az elképzeléseivel megegyezik-e. Meg tudjuk mutatni az első konzultáción, hogy körülbelül milyen eredmény érhető el, ezt vizualizált programokkal tudjuk végrehajtani. Így ha a páciens úgy dönt hogy az elképzelése megegyezik a mi elképzelésünkkel, el tudjuk kezdeni a tervezési folyamatot. A tervezés általában 1-3 hetet szokott igénybe venni, 1-3 hét után már egy részletes és pontos kezelési tevet látunk, amiben a páciens is lépésről lépésre megnézheti, hogyan alakulnak a fogai. Amennyiben a pontos terv szintén egyezik a páciens elképzelésével és az elérhető eredménnyel elégedett, akkor Amerikából rendeljük meg a síneket. Ma a gyártási és szállítási idő 2-3 hét. A fogszabályozó kezelés kezdete pácienstől függően 1-2 hónap előkészületet vesz igénybe.

 

Melyek a legfontosabb tudnivalók és a rendelő ajánlásai a fogszabályozó kezelés végén?

Nagyon fontos, hogy a fogszabályozó kezelés nem ér véget azzal, hogy abbahagyjuk a fogak mozgatását. A fogszabályozó kezelésnél, az utolsó fázisra, a helybentartó fázisra nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni, mert mi itt az Optimum Fogászatnál annak vagyunk a hívei, hogy a fogszabályozást egyszer kell megcsinálni, de akkor jól. A fogszabályozó kezelés az aktív fogmozgatás után a helyben tartással folytatódik. Helyben tartáshoz éjszakára szoktunk adni kivehető síneket, illetve előszeretettel javasoljuk a pácienseknek, hogy a metszőfogak hátsó felszínére egy vékony drótot ragasszunk fel és ezáltal az esztétikai zónát nagy biztonsággal, pontosan helyben tudjuk tartani.

 

Összességében kinek ajánlod az Invisalign fogszabályozót?

Az Invisalign fogszabályozót annak ajánlom, aki igazából vagy nem szeretne rögzített fogszabályozót, mert az látszik, vagy nagyon szeret enni és nem szeretne étkezési megkötéseket a fogszabályozó kezelés alatt. Illetve szeretné ugyanazt az eredményt elérni, amit a legmodernebb rendszerekkel el lehet, viszont nem szeretné a rögzített fogszabályozóval járó kényelmetlenségeket, fájdalmakat vállalni, de szeretné kényelmesen, biztonságosan elérni az új mosolyát.

Akik ezt olvasták, még ezeket kedvelték

Kapcsolatfelvétel

Kérdés, időpontfoglalás esetén keressen minket bátran az alábbi űrlap kitöltésének a segítségével.

  Kérjük adja meg személyes adatait


  A * jelölt mezők kitöltése kötelező. Az adatokat kizárólag kapcsolatfelvételhez használjuk, marketing tevékenységre nem!


  Elérhetőségeink

  Kapcsolat

  telefon
  06-30/5637-537 (munkanapokon 10-18 között)
  terkep
  1094 Budapest, IX. kerület
  (Rehabilitációs terület),
  Viola utca 39.
  (Viola utca Tűzoltó utca sarok)

  Nyitva tartás

  Fogszabályozó szakrendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 8:00-16:00
  Kedd 14:00-20:00
  Szerda 8:00-14:00
  Csütörtök 14:00-20:00
  Péntek 8:00-15:00

  Dentálhigiéniai rendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 16:00-20:00
  Kedd 8:00-13:00
  Szerda 14:00-20:00
  Csütörtök 8:00-14:00

  Megközelítés

  metro
  Klinikák 3-as metró állomástól 2 perc gyalog
  villamos
  4-6 villamos Mester utcai megállótól 6 perc gyalog
  auto
  Jelen pillanatban zajló építkezések miatt autóval az Üllői útról bekanyarodva a Viola utca felől érdemes a rendelőt megközelíteni. Parkolás napközben az utcán megoldható vagy 450 méterre a Liliom utcában található parkolóházat érdemes igénybe venni!