Skip to main content

2015.11.14.

Szájsebészet

Ön sem szeretne a “szájsebészeti rémtörténetek” szereplőjévé válni? Akkor jó helyen jár, ugyanis Rendelőnkben különös gondot fordítunk a kíméletes, fájdalommentes ugyanakkor hatékony beavatkozásokra. Ha az Ön számára is fontos, hogy a helyzethez képest a lehető legjobban érezze magát, akkor látogasson el…

Ön sem szeretne a “szájsebészeti rémtörténetek” szereplőjévé válni? Akkor jó helyen jár, ugyanis Rendelőnkben különös gondot fordítunk a kíméletes, fájdalommentes ugyanakkor hatékony beavatkozásokra. Ha az Ön számára is fontos, hogy a helyzethez képest a lehető legjobban érezze magát, akkor látogasson el kedves, nyugodt Rendelőnkbe.

A szájsebészet olyan sebészi beavatkozásokat takar, melyek fogászattal, fogszabályozással, a szájüregben lévő problémákkal kapcsolatosak, illetve ahhoz kapcsolódóak.

Szájsebészet területéhez tartozó beavatkozás például a komplikált foghúzás, bölcsességfog eltávolítás, foggyökér eltávolítás, ciszta eltávolítása, gyökércsúcs csonkolás, arcüreg zárás. Természetesen szerves részét képezik a különböző csontpótló műtétek, arcüreg emelés, implantátumok beültetése, valamint minden szájüregi rendellenesség korrekciója, melyhez sebészi beavatkozás szükséges.

ÁTTÖRÉSBEN VISSZAMARADT BÖLCSESSÉGFOGAK ELTÁVOLÍTÁSA

Leggyakrabban a bölcsességfogak azok, melyek helyzetéből, növekedési irányából vagy csupán az állcsontban rendelkezésre álló hely szűke miatt nem képesek a teljes előtörésre.  A részlegesen előbújt bölcsességfogak nehéz tisztítása nagyon gyorsan a fog elszuvasodásához, a környező íny gyulladásához vezet. Mitöbb, az előtte álló fog is fokozott veszélynek van kitéve az állandó kórokozókkal teli környezet miatt.    A bölcsességfogak eltávolítása sokszor fogszabályozáshoz kapcsoltan is előtérbe kerül, ugyanis sok esetben az igen gondos munka eredményét könnyedén torzíthatja el újra.   Bölcsességfog műtéti eltávolítása (műtéti díj, kontroll, varratszedés): 25.000Ft   Ha a bölcsességfog műtéti eltávolításával kapcsolatban további kérdése merülne fel keresse fel szájsebészünket!

SEBÉSZI FOGELTÁVOLÍTÁS

A fogeltávolítás nem minden esetben olyan egyszerű, hogy azt egy fogóval ki lehessen húzni, olykor szájsebészeti beavatkozásra van szükség, elsősorban akkor, amikor a fogat az íny vagy a csont takarja. A legtöbb esetben már régóta bent maradt, betört foggyökerek kerülnek ily módon eltávolításra.

Fogak sebészi eltávolítása (műtéti díj, kontroll, varratszedés): 15.000 – 20.000Ft

Ha a fogak sebészi eltávolításával kapcsolatban további kérdése merülne fel keresse fel szájsebészünket!

BETÖRT GYÖKEREK ELTÁVOLÍTÁSA

Miért fontos a csontban maradt foggyökér eltávolítása?

Foghúzások során előfordul, hogy a fog gyökere a csontban marad. Ezek a gyökerek potenciális gócforrások, bármikor gyulladáskiindulási gócai lehetnek. Eltávolításuk a későbbi fogpótlás érdekében is fontos. A betört gyökerek eltávolításának menete a gyökér elhelyezkedésének befolyásolja. A helyi érzéstelenítés után következik a bemetszés, speciális fogóval és emelővel távolítják el a betört gyökeret. A betört gyökér kivétele után a sebet óvatosan kikaparják, az esetleges sebben maradt gyökérmaradványok eltávolítsa érdekében. A sebnek tökéletesen tisztának kell lennie a későbbi gyulladást elkerülve. Tamponnal vagy varrattal zárjuk le az üreget.

A beavatkozás árai a hagyományos fogeltávolítás vagy a sebészi feltárás áraival megegyezők a beavatkozástól függően.   Betört gyökerek “hagyományos” eltávolítása: 8.000-12.000 Ft

Betört gyökerek műtéti eltávolítása: 15.000-20.000 Ft

Ha a betört gyökerek eltávolításával kapcsolatban további kérdése merülne fel keresse fel szájsebészünket!

SZÁJÜREGI CISZTA  ELTÁVOLÍTÁS

A fogászati ciszta eltávolítása is igen gyakori feladat a szájsebészet területén. A ciszta egy olyan elváltozás, mely leginkább a daganathoz hasonlít, belseje folyadékkal vagy gázzal telített, és bár nem tartozik a daganatok közé, szájsebészet útján azt el kell távolítani, mert további rendellenességek okozója lehet. A ciszta megléte nem jár fájdalommal, ezért általában egy más okból végzett röntgenfelvétel révén kerül felfedezésre, de a fájdalommentesség nem jelenti azt, hogy nem okoz problémát a szájüregben. Amennyiben a fogászati ciszta  nem kerül eltávolításra szájsebészet révén, akkor az csontpusztulást okozhat, valamint a helyhiány miatt a fogak elmozdulhatnak, el is halhatnak a közelében, ezért is javasolt a műtét minél előbb történő végrehajtása.

Fogeredetű ciszta eltávolítása (műtéti díj, kontroll, varratszedés): 25.000Ft   Ha ciszta eltávolításával kapcsolatban további kérdése merülne fel keresse fel szájsebészünket!

KORONAHOSSZABBÍTÓ MŰTÉT

A menthetetlennek ítélt fogak néhány esetben ezzel a sebészi beavatkozással még megmenthetők. Ennek lehetősége mindig egyéni elbírálást igényel. Ilyenkor helyi érzéstelenítésben, egy rövid műtét keretében feltárásra kerülnek a „kényes” fogterületek és lehetőség szerint némi fog körüli csontrész eltávolításával még lehetőséget teremthetünk egy betét, korona esetleg híd elkészítéséhez.

Koronahosszabbító műtét (műtéti díj, kontroll, varratszedés): 25.000Ft   Ha a koronahosszabbító műtéttel kapcsolatban további kérdése merülne fel keresse fel szájsebészünket!

CSONTPÓTLÁS

A csontpótlás a szájsebészet területéhez tartozik, minden olyan esetben szükség van a beavatkozásra, amikor egy implantátum beültetése lehetetlen, mert a csont egy része felszívódott. Ez a helyzet általában abból adódik, hogy a páciens túl hosszú ideig halasztgatta a fogbeültetés kérdését, és a közben eltelt idő alatt a csontállomány elvékonyodott. A szájsebészet fejlődése révén ma már ebben az esetben is van mit tenni, ilyen esetben csontpótlás szükséges. A csontpótló anyagok több alternatívát kínálnak, van lehetőség szintetikus csontpótló anyag felhasználására, állati eredetű csont alkalmazására, valamint a páciens saját csontjából történő pótlásra. A leginkább megfelelő csontpótló anyagot azáltal határozza meg a szakorvos, hogy a csonthiány milyen mértékű, azután végre lehet hajtani ezt a szájsebészet beavatkozást.Kisebb csonthiányoknál állati eredetű csontpótló anyagot alkalmazunk. Ilyen csontpótlóval végezzük pl. az arcüregemelés műtétjét is.

Nagyobb csonthiányok esetében már a páciens saját csontjára is szükség van a hosszabb eredményesség elérése érdekében. A választandó csontpótlás menetéről 3D CT felvétel alapján történő tervezés után a szájsebész nyújt felvilágosítást a konzultáció alkalmával. Csontpótlással a sokszor reménytelennek tűnő esetek is megoldhatók, így elkerülhetővé válik a kivehető fogpótlás viselése, és fix megoldást tudunk készíteni.

Csontpótló műtét implantációt megelőzően vagy azzal egy időben (műtéti díj, kontroll, varratszedés): 45.000 Ft-tól

Ha csontpótló műtétekkel kapcsolatban további kérdése merülne fel keresse fel szájsebészünket!

ARCÜREG EMELÉS

Az arcüreg emelés is egy olyan szájsebészeti beavatkozás, mely a csontpótló műtétek közé tartozik, ebben az esetben a felső állcsont kerül pótlásra. A csontpótló műtétek nem veszélyesek vagy megterhelőek, ám a pótolt csont mennyiségétől függően a gyógyulási idő lehet rövidebb vagy hosszabb, és ez határozza meg, hogy utána mikor kerülhet sor a következő szájsebészet beavatkozásra, az implantátum beültetésére. Általában elmondható, hogy 6 hónap elegendő gyógyulási idő még a legnagyobb csontpóló műtéteket követően is.

Ennek a műtétnek két módozata van. A nyitott módszer előrehaladott csontveszteség esetén nyújt megoldást, amikor egy kis csontablakon keresztül történik direkt módon az arcüreg alapjának leválasztása és a csontpótló anyag behelyezése.

Kisebb mértékű csonthiány esetén a zárt módszer is alkalmazható, amikor az implantátum behelyezésével egy időben, a furaton keresztül, plusz csontablak képzése nélkül történik az arcüreg nyálkahártyájának elemelése. Ez kisebb megterheléssel jár a páciensek számára.   Bármilyen további kérdése van szájsebészeti kezelésekkel kapcsolatban, szájsebészünk készséggel áll rendelkezésére.

Arcüreg emelés – zárt: 45.000 Ft   Arcüreg emelés – nyitott: 150.000 Ft

Ha az arcüregemelés műtétekkel kapcsolatban további kérdése merülne fel keresse fel szájsebészünket!

Akik ezt olvasták, még ezeket kedvelték

Kapcsolatfelvétel

Kérdés, időpontfoglalás esetén keressen minket bátran az alábbi űrlap kitöltésének a segítségével.

  Kérjük adja meg személyes adatait


  A *-gal megjelölt részek kitöltése kötelező. Adatait kizárólag kapcsolattartás céljából kezeljük, marketing jellegű megkeresésekre azokat nem használjuk fel!

  Elérhetőségeink

  Kapcsolat

  telefon
  06-30/5637-537 (munkanapokon 10-18 között)
  terkep
  1094 Budapest, IX. kerület
  (Rehabilitációs terület),
  Viola utca 39.
  (Viola utca Tűzoltó utca sarok)

  Nyitva tartás

  Fogszabályozó szakrendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 8:00-16:00
  Kedd 14:00-20:00
  Szerda 8:00-14:00
  Csütörtök 14:00-20:00
  Péntek 8:00-15:00

  Dentálhigiéniai rendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 16:00-20:00
  Kedd 8:00-13:00
  Szerda 14:00-20:00
  Csütörtök 8:00-14:00

  Megközelítés

  metro
  Klinikák 3-as metró állomástól 2 perc gyalog
  villamos
  4-6 villamos Mester utcai megállótól 6 perc gyalog
  auto
  Jelen pillanatban zajló építkezések miatt autóval az Üllői útról bekanyarodva a Viola utca felől érdemes a rendelőt megközelíteni. Parkolás napközben az utcán megoldható vagy 450 méterre a Liliom utcában található parkolóházat érdemes igénybe venni!