Skip to main content

2015.11.29.

Mennyi ideig tart a fogszabályozó kezelés?

Talán ez a leggyakrabban feltett kérdés a pácienseink részéről, hiszen senki sem magát a fogszabályozót szeretné, hanem csak az általa elért eredményt és a hozzá vezető eszközt mindenki csak elfogadja. Ez természetes. Viszont a konzultációink során erre a kérdésre a…

Talán ez a leggyakrabban feltett kérdés a pácienseink részéről, hiszen senki sem magát a fogszabályozót szeretné, hanem csak az általa elért eredményt és a hozzá vezető eszközt mindenki csak elfogadja. Ez természetes.

image

Viszont a konzultációink során erre a kérdésre a legnehezebb válaszolni, mert sokszor egy jósnőnek kellene lennünk a válaszhoz. Erre lehet válaszolni úgy, hogy addig, amíg a kívánt eredményt elérjük. Ezt a választ általában egy kis nevetés követi, hiszen ez többnyire nem elég. A kezelések hosszát hónapokban, években mérik. A biológiai sajátosságok miatt van egy ütem, amit nem lehet sürgetni, mert senki sem szeretné fogainak az épségét kockáztatni, azért hogy a kezelés pár hónappal rövidebb legyen. Rendelőnkben Dr. Mayer Csaba az elmúlt 10 év rögzített fogszabályozós kezeléséből készített egy statisztikát, mely alapján nálunk az átlagos kezelési idő 14 hónap, ami nem jelenti azt, hogy nincs rövidebb kezelés (legrövidebb kezelés – Tisztán esztétikai rehabilitáció, Invisalign fogszabályozó, 4 hónap), de akár lehet hosszabb is (leghosszabb kezelés – Teljes esztétikai és funkcionális rehabilitáció állcsontorthopédiai műtéttel, fém rögzített fogszabályozó, 29 hónap). Nagyon nehéz elképzelni például olyan komplett funkcionális és esztétikai kezelést, ami mindössze fél évig tart. A kezelési terv jelentősége többek között abban áll, hogy a tennivalók felmérése után a szakmai tapasztalat alapján fel lehet mérni a várható kezelés hosszát, de fontos, hogy ez így is csak egy becsült eredmény lesz!   Dr. Mayer Csaba http://fogaszat.tumblr.com

Akik ezt olvasták, még ezeket kedvelték

Kapcsolatfelvétel

Kérdés, időpontfoglalás esetén keressen minket bátran az alábbi űrlap kitöltésének a segítségével.

  Kérjük adja meg személyes adatait


  A * jelölt mezők kitöltése kötelező. Az adatokat kizárólag kapcsolatfelvételhez használjuk, marketing tevékenységre nem!


  Elérhetőségeink

  Kapcsolat

  telefon
  06-30/5637-537 (munkanapokon 10-18 között)
  terkep
  1094 Budapest, IX. kerület
  (Rehabilitációs terület),
  Viola utca 39.
  (Viola utca Tűzoltó utca sarok)

  Nyitva tartás

  Fogszabályozó szakrendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 8:00-16:00
  Kedd 14:00-20:00
  Szerda 8:00-14:00
  Csütörtök 14:00-20:00
  Péntek 8:00-15:00

  Dentálhigiéniai rendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 16:00-20:00
  Kedd 8:00-13:00
  Szerda 14:00-20:00
  Csütörtök 8:00-14:00

  Megközelítés

  metro
  Klinikák 3-as metró állomástól 2 perc gyalog
  villamos
  4-6 villamos Mester utcai megállótól 6 perc gyalog
  auto
  Jelen pillanatban zajló építkezések miatt autóval az Üllői útról bekanyarodva a Viola utca felől érdemes a rendelőt megközelíteni. Parkolás napközben az utcán megoldható vagy 450 méterre a Liliom utcában található parkolóházat érdemes igénybe venni!