2015.11.14.

Konzerváló fogászat

Tömések Inlay, onlay, barázdazárás Gyökérkezelés KOFFERDÁM GUMILEPEDŐ HASZNÁLAT A fogászati anyagok és módszerek fejlődésével a kezeléseket kiegészítő eljárások is bővülnek. A kofferdam (magyarul nyálrekesz) segít a kezelt fogat teljesen izolálni a száj többi részétől. Egy a szájhoz igazított kisméretű gumilepedőről van szó, ami…

KOFFERDÁM GUMILEPEDŐ HASZNÁLAT

a792296c44

A fogászati anyagok és módszerek fejlődésével a kezeléseket kiegészítő eljárások is bővülnek.

A kofferdam (magyarul nyálrekesz) segít a kezelt fogat teljesen izolálni a száj többi részétől. Egy a szájhoz igazított kisméretű gumilepedőről van szó, ami a megfelelő helyen kilyukasztva, csak a kezelendő fogat veszi körül, így választva el azt a száj többi képletétől. Használatának fontossága az egyes kezelések során eltérő.

Mivel a legmodernebb, fogszínű tömőanyagok anyagtani tulajdonságaik miatt kötés előtt nagyon érzékenyek a nedvességre, ezért ha nyállal, vérrel, vagy akár szájból kilélegzett párával érintkeznek, a tömés veszíthet minőségéből, tartósságából. A kofferdam ezt a problémát hivatott kiküszöbölni.

Gyökérkezelések esetében a kofferdam használatának célja a baktériummentes kezelési terület biztosítása. Mivel a nyál rengeteg baktériumot tartalmaz, ezért a sikeres gyökérkezelés elengedhetetlen kelléke a nyálrekesz. Így biztosítható a steril, száraz környezet a megfelelő eredmény eléréséhez. Másfelől a szájüreg felé sem jutnak le a gyökércsatornák tisztítására, fertőtlenítésére használt folyadékok.

ESZTÉTIKUS FOGTÖMÉS

Napjainkban egyre inkább kiterjed az esztétikai fogászat fogalma a legtöbb fogászati kezelésre. Míg régebben esztétikai fogászat alatt elsősorban a fogszabályozást és a fogpótlást értettük, ma ennél sokkal szélesebb skálát ölel fel a téma, többek között az esztétikus fogtömés is ide tartozik. Az esztétikai fogászat elsődleges célja, hogy a szépség és az egészség olyan módon kerüljön ötvözésre, hogy az minden igényt kielégítsen. Amikor a fogzománc valamilyen okból sérül és kilyukad, akkor minden esetben fogtömés szükséges a további szövődmények elkerülése miatt. A szuvas rész eltávolítása után többféle anyaggal is elkészíthető a fogtömés.

Rendelőnkben Grádia Direct magas esztétikájú, nagy keménységű prémium anyagokkal dolgozunk. Ma egy fogtömés elkészítése teljesen fájdalommentes beavatkozás, hála a modern érzéstelenítőknek.

REFERENCIA MUNKÁINK A BLOG OLDALUNKRÓL: Esztétikus fogtömés: KLIKK!

Bármilyen további kérdése van az esztétikus fogtémésekkel kapcsolatban keressen fel minket és szívesen adunk további tájékoztatást!

INLAY, ONLAY, BETÉTEK ESZTÉTIKUS FOGTÖMÉS

A tömések egyik speciális fajtája, melyet a fogtechnikus készít el a laboratóriumban precíziós lenyomatok alapján. Különböző anyagokból készülhet, például kompozitból, kerámiából vagy aranyból. Az elkészült betétet a fogorvos speciális ragasztócementek segítségével rögzíti a kialakított üregben. Nagy általánosságban elmondható hogy nagy foganyag-veszteség esetén, különösen ha gyökérkezelt fogról van szó, mindenképpen előnyben kell részesítenünk a töméssel szemben, mert így jó eséllyel megelőzhető a gyökérkezelt fogaknál nagyon gyakori fogtörés. Esztétikai szempontból is sokkal tökéletesebb eredmény érhető el, mint a hagyományos tömésekkel. Továbbá nagymértékben szuvasodott fogaknál megfelelően rekonstruálható a fog eredeti alakja, mellyel elkerülhető a nem kívánt ételbeékelődés.

Bármilyen további kérdése van a betétekkel kapcsolatban keressen fel minket és szívesen adunk további tájékoztatást!

TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK FOGSZUVASODÁS VAGY KONZERVÁLÓ FOGÁSZAT A BLOG OLDALUNKON:

A fogszuvasodásról: KLIKK IDE!
Barázdazárás I.: KLIKK IDE!
Barázdazárás II.: KLIKK IDE!

Akik ezt olvasták, még ezeket kedvelték

Kapcsolatfelvétel

Kérdés, időpontfoglalás esetén keressen minket bátran az alábbi űrlap kitöltésének a segítségével.

  Kérjük adja meg személyes adatait


  A *-gal megjelölt részek kitöltése kötelező. Adatait kizárólag kapcsolattartás céljából kezeljük, marketing jellegű megkeresésekre azokat nem használjuk fel!

  Elérhetőségeink

  Kapcsolat

  terkep
  1094 Budapest, IX. kerület
  (Rehabilitációs terület),
  Viola utca 39.
  (Viola utca Tűzoltó utca sarok)

  Nyitva tartás

  nyitvatartas
  Hétfő8:00-20:00
  Kedd8:00-20:00
  Szerda8:00-20:00
  Csütörtök8:00-20:00
  Péntek8:00-19:00

  Megközelítés

  metro
  Klinikák 3-as metró állomástól 2 perc gyalog
  villamos
  4-6 villamos Mester utcai megállótól 6 perc gyalog
  auto
  Jelen pillanatban zajló építkezések miatt autóval az Üllői útról bekanyarodva a Viola utca felől érdemes a rendelőt megközelíteni. Parkolás napközben az utcán megoldható vagy 450 méterre a Liliom utcában található parkolóházat érdemes igénybe venni!