Skip to main content

2021.08.31.

Így állapíthatod meg laikusként, hogy szükséged van-e fogszabályzóra

2021-ben fogszabályozót viselni egyáltalán nem szégyen és rengeteg megoldás közül választhatunk, amellyel számunkra a legkényelmesebb lehet ez az időszak. Ennek ellenére sokan még mindig nem mernek elmenni szakemberhez és az interneten próbálnak kutakodni, hogy problémájuk vajon megoldható-e fogszabályzó nélkül. Először…

2021-ben fogszabályozót viselni egyáltalán nem szégyen és rengeteg megoldás közül választhatunk, amellyel számunkra a legkényelmesebb lehet ez az időszak. Ennek ellenére sokan még mindig nem mernek elmenni szakemberhez és az interneten próbálnak kutakodni, hogy problémájuk vajon megoldható-e fogszabályzó nélkül.

Először is szeretnénk kiemelni, hogy semmiképp nem támogatjuk az öndiagnosztizálást, a szakorvos véleményét semmilyen interneten megjelenő cikk nem helyettesíti, írja felül! Viszont azt is tudjuk, hogy ettől függetlenül rengetegen az interneten próbálnak információt szerezni, így szeretnénk, hogy ha már rátaláltál erre a cikkre, akkor releváns információkat olvass arról, hogy mikor lehet szükséged fogszabályzó kezelésre.

Amennyiben a lentiek közül bármelyik igaz rád, az nem azt jelenti, hogy feltétlen szükséged van fogszabályozásra csak azt, hogy mindenképp keress fel szakembert, aki segít a tényleges diagnosztizálásban!

1, Előre álló fogak

Az előre álló fogakat viszonylag könnyű felismerni, az ilyen jellegű eltéréseket csak fogszabályzó segítségével van lehetőség korrigálni.

2, Fogak helyes pozícióba állítása

Nem csak az elülső fogak állhatnak rosszul, hanem gyakorlatilag bármelyik. Amennyiben torlódást látunk és úgy ítéljük meg, hogy nem megfelelő az irány, akkor is szükségünk lehet fogszabályzóra.

3, Problémák a hangképzéssel

Egyes hangokat torlódott fogak esetén nehezebben tudunk kiejteni vagy nem helyesen, ebben az esetben is fogszabályzóra lehet szükségünk.

Ez három olyan tényező, amit magunk is tudunk ellenőrizni, de számos olyan eset van (akár a fentieken belül is), amit nem lehet ránézésre, laikusként megállapítani. Ilyen például:

 • állcsontok helyes növekedésének irányítása
 • állkapocsizületek megfelelő fejlődésének elérése
 • maradandó fogak helyes pozícióba irányítása

 

Amennyiben már felmerült benned, hogy fogszabályzóra lehet szükséged, talán a legjobb, ha ezt a cikket elolvasva felkeresed az Optimumot és további hasznos információk elolvasása után a fogszabályozásról ingyenes konzultációs lehetőséget kérsz.

Akik ezt olvasták, még ezeket kedvelték

Kapcsolatfelvétel

Kérdés, időpontfoglalás esetén keressen minket bátran az alábbi űrlap kitöltésének a segítségével.

  Kérjük adja meg személyes adatait


  A * jelölt mezők kitöltése kötelező. Az adatokat kizárólag kapcsolatfelvételhez használjuk, marketing tevékenységre nem!


  Elérhetőségeink

  Kapcsolat

  telefon
  06-30/5637-537 (munkanapokon 10-18 között)
  terkep
  1094 Budapest, IX. kerület
  (Rehabilitációs terület),
  Viola utca 39.
  (Viola utca Tűzoltó utca sarok)

  Nyitva tartás

  Fogszabályozó szakrendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 8:00-16:00
  Kedd 14:00-20:00
  Szerda 8:00-14:00
  Csütörtök 14:00-20:00
  Péntek 8:00-15:00

  Dentálhigiéniai rendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 16:00-20:00
  Kedd 8:00-13:00
  Szerda 14:00-20:00
  Csütörtök 8:00-14:00

  Megközelítés

  metro
  Klinikák 3-as metró állomástól 2 perc gyalog
  villamos
  4-6 villamos Mester utcai megállótól 6 perc gyalog
  auto
  Jelen pillanatban zajló építkezések miatt autóval az Üllői útról bekanyarodva a Viola utca felől érdemes a rendelőt megközelíteni. Parkolás napközben az utcán megoldható vagy 450 méterre a Liliom utcában található parkolóházat érdemes igénybe venni!