2015.11.29.
Imádja a csokoládét? Van egy jó hírünk!
Több kutatás és cikk is olvasható csokoládé jótékony hatásairól. Nézzük, hogy mik is ezek pontosan és öntsünk tiszta vizet a pohárba, hogy akkor a csokoládé okoz-e fogszuvasodást? A csokoládé kakaóból készül, amely nagy mennyiségben tartalmaz erős hatású polifenolokat, flavonoidokat és…
Több kutatás és cikk is olvasható csokoládé jótékony hatásairól. Nézzük, hogy mik is ezek pontosan és öntsünk tiszta vizet a pohárba, hogy akkor a csokoládé okoz-e fogszuvasodást?
A csokoládé kakaóból készül, amely nagy mennyiségben tartalmaz erős hatású polifenolokat, flavonoidokat és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik.
A csokoládé előnyei:
Fogszuvasodás ellenes hatás:
• antibakteriális tulajdonságai miatt szignifikánsan csökkenti a plakk és a benne lévő baktériumok számát
• a csokoládéban lévő zsírok mintegy beborítják a csokoládéban lévő szénhidrátokat, így a baktériumok nem férnek azokhoz hozzá
• így kijelenthetjük, hogy sokkal kisebb eséllyel okoznak fogszuvasodást, mint a többi nasi, édesség, cukros üdítő
Jobb szív-érrendszeri egészségi állapot:
• a polifenoloknak köszönhetően stabilabb vérnyomás és zsírsavszintek
Diabetes kisebb kockázata:
• egyes vizsgálatok szerint felére csökkenthető a diabetes kialakulásának kockázata 40 g étcsokoládé napi elfogyasztásával Kisebb testzsír-százalék:
• az antioxidánsok csökkentik a gyulladást és csökkentik a stressz-hormonok termelését, amelyek egyébként súlynövekedést idéznének elő Kihangsúlyozzuk, hogy ezek az előnyök csakis az étcsokoládéra vonatkoznak (és annak is a mértékletes fogyasztására!), a tejcsokoládéra nem, a magas természetes kakaó koncentráció pedig növeli az előnyös tulajdonságok mértékét!