Skip to main content

2021.06.24.

Három nagy tévhit a fogszabályozással kapcsolatosan

A fogszabályozás 2021-ben már egy modern eljárás. Azonban sokak fejében még mindig a régi, fájdalmas és hosszadalmas élmények élnek és ezt is adják tovább ismerőseiknek. Most összeszedtünk három olyan tévhitet, amivel még mindig gyakran találkozunk, pedig már régen nem idejét…

A fogszabályozás 2021-ben már egy modern eljárás. Azonban sokak fejében még mindig a régi, fájdalmas és hosszadalmas élmények élnek és ezt is adják tovább ismerőseiknek. Most összeszedtünk három olyan tévhitet, amivel még mindig gyakran találkozunk, pedig már régen nem idejét múltak.

1, Fogszabályozás csak gyerek korban

Sokan nem mennek felnőttként fogszabályzó szakorvoshoz, mert „már úgy is mindegy, nem vagyok én már 10 éves, nem lesz eredménye”. Márpedig a fogszabályozás felnőttkorban is hatásos és akár igen gyors is lehet. Semmiképp ne hátráljunk meg emiatt a fogszabályozástól, nem kell felnőtt életünket kusza fogakkal leélnünk.

Fogszabályozás Budapest

2, Hosszú évekig kell hordanom a fogszabályzót

A fogszabályozás időtartalma több mindentől függ. Életkorunktól, milyen típusú kezelésbe vágunk bele vagy éppen, hogy milyen fogszabályzó készülékünk lesz. Általánosságban viszont elmondható, hogy az már rég nem igaz, hogy 2-3-4 évig kell egy fogszabályzót viselnünk. A legtöbb esetben 1-1,5 év alatt elérhető az elvárt eredmény, de sok esetben 6 hónap is elegendő. Azt, hogy mennyi ideig kell hordanunk majd várhatóan az eszközt egy teljes körű fogszabályzó konzultáción kideríthetjük.

3, Együtt lehet élni a kusza fogakkal

Nos, esztétikai szempontból talán igen, ez természetesen mindenkinek az egyéni hozzáállása. Szakemberként azonban nem csak az a cél, hogy szép mosolyunk legyen, hanem az is, hogy az állcsontok megfelelő funkcionalitással legyenek ellátva. Ezzel elkerülve a szuvasodást, fogínysorvadást és a korai fogvesztést. Szakemberként sokkal többet nézünk, mint azt, hogy a fogak megjelenése tökéletes legyen, még akkor is, ha páciensként nem mindig vesszünk mást észre.

Fogszabályozás

Akik ezt olvasták, még ezeket kedvelték

Kapcsolatfelvétel

Kérdés, időpontfoglalás esetén keressen minket bátran az alábbi űrlap kitöltésének a segítségével.

  Kérjük adja meg személyes adatait


  A * jelölt mezők kitöltése kötelező. Az adatokat kizárólag kapcsolatfelvételhez használjuk, marketing tevékenységre nem!


  Elérhetőségeink

  Kapcsolat

  telefon
  06-30/5637-537 (munkanapokon 10-18 között)
  terkep
  1094 Budapest, IX. kerület
  (Rehabilitációs terület),
  Viola utca 39.
  (Viola utca Tűzoltó utca sarok)

  Nyitva tartás

  Fogszabályozó szakrendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 8:00-16:00
  Kedd 14:00-20:00
  Szerda 8:00-14:00
  Csütörtök 14:00-20:00
  Péntek 8:00-15:00

  Dentálhigiéniai rendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 16:00-20:00
  Kedd 8:00-13:00
  Szerda 14:00-20:00
  Csütörtök 8:00-14:00

  Megközelítés

  metro
  Klinikák 3-as metró állomástól 2 perc gyalog
  villamos
  4-6 villamos Mester utcai megállótól 6 perc gyalog
  auto
  Jelen pillanatban zajló építkezések miatt autóval az Üllői útról bekanyarodva a Viola utca felől érdemes a rendelőt megközelíteni. Parkolás napközben az utcán megoldható vagy 450 méterre a Liliom utcában található parkolóházat érdemes igénybe venni!