2015.11.14.

A fogakon túl

„Minden egyes fog az egész emberrel áll kapcsolatban.” (dr. Adloff) „A biológiai fogászat a hagyományos fogászat, a természetgyógyászat, valamint a kínai medicina megfigyeléseit ötvözi. A biológiai fogorvoslás összefüggő egésznek tekinti az emberi szervezetet és a benne lejátszódó folyamatokat, mint egymással…

„Minden egyes fog az egész emberrel áll kapcsolatban.”
(dr. Adloff)

„A biológiai fogászat a hagyományos fogászat, a természetgyógyászat, valamint a kínai medicina megfigyeléseit ötvözi. A biológiai fogorvoslás összefüggő egésznek tekinti az emberi szervezetet és a benne lejátszódó folyamatokat, mint egymással kapcsolatban lévőket vizsgálja, így figyelembe veszi azt, hogy az egyes fogak betegsége és kezelése energetikailag hogyan hat a szervezetre.

‘Dr. Mayer László, parapszichológus
www.mayerlaszlo.hu

Dr. Volltól ered az a mondás, hogy a gócok több, mint nyolcvan százaléka a fejen és azon belül, a fogaknál található. Ha valamelyik energiapályán zavar áll be, az tovább gyűrűzik és egy másik meridián mentén betegségként jelentkezik. Attól függően, hogy melyik fognál jelentkezik góc, más-más betegséget produkál a szervezetben. Attól, hogy maga a fog éppen tünetmentes, még blokkolhatja az egész energiaáramlást.

A fogászati góc megszüntetésének néhány lehetősége: a fog eltávolítása, máskor a fog körül valamilyen beavatkozás. Gócként működhetnek: elhalt fogak, gyökerek, galvánelem-hatás, ínygyulladás, ínysorvadás, foghúzás során betört gyökerek.

Sok esetben a helytelen gyökértömés, vagy akár a helyesen gyökértömött fog is működhet fogászati gócként, mert a szervezet a gyökértömést idegen anyagként éli meg. Ezért nem szimpatizál a biológiai fogászat a gyökérkezelt fogakkal.

A fogászati gócokat meg lehet találni pl. röntgennel, a Voll-féle készülékkel,  kineziológiai teszteléssel vagy ezen eszközök kombinációjával, ha külön-külön nem adnak egyértelmű eredményt. Ezentúl a Voll féle készülékkel mutatták ki, hogy kölcsönös kapcsolat van a fogak és bizonyos szervek, testfelületek között.

Bioelektromos mérési módszerek segítségével, az ún. Voll-féle elektro-akupunktúrával bebizonyosodott, hogy az adott fogak adott szervhez, testfelülethez, illetve meridiánhoz tartoznak és fordítva, ezeknek is kapcsolatuk van a fogakkal. A szájüregen keresztül hatni lehet a különféle belső szervekre és a belső szervek elváltozásai is kihatnak a szájüregi folyamatokra. A szájüregben tehát ugyanúgy reprezentálva van az egész szervezet, mint a fül, az orr, a kéz és a láb esetében.

Ha többet szeretne megtudni a Voll-féle fogászati góckutatásról vagy a fogaink és szerveink kapcsolatáról keresse fel ‘Dr. Mayer László parapszichológus partnerünket!

Pszichoszomatika a fogászatban

Mostanában sokan esnek abba a hibába, hogy minden megbetegedés mögött csak lelki, pszichikai okokat keresnek, – ami igaz is -, de csupán a lelki okok feltárásával sokszor nem lehet a már kialakult betegségeket megszüntetni. Erre talán a legjobb példa a fogak megbetegedései, a fogak beágyazódásának torzulásai, az állkapocs és/vagy arc-koponyacsontok rendellenes fejlődései. Bárki megtapasztalhatja, hiába változtat hozzáállásán, gondolkozás módján, – ami pl. szuvas fog kialakulásához vezetett -, attól még a kilyukadt foga lyukas marad.

Tehát fogorvoshoz kell menni, aki fizikai szinten orvosolja a hibát, kezeléseivel megszünteti a fájdalmat. De jó, ha tudjuk és megértjük, hogy célszerű tovább elmélkedni, esetleg holisztikus szakember véleményét kérni, vajon milyen életvitelbeli elakadás vezetet a lyukas foghoz és min kellene változtatni még a fogmosási szokásokon túl, hogy az elváltozás ne ismétlődjön meg. Sokszor túlmutat a történés azon, hogy rendszertelenül, esetleg egyáltalán nem mostuk a fogainkat. Lehet mostuk rendszeresen, de rosszul táplálkoztunk és az ásványi anyag vagy vitaminhiány okozta a problémát. Az emésztés a szájban kezdődik, és mielőtt lenyelnénk az ételt előtte jól meg kell rágni. Ez a lelki dolgokkal is így van, nem csak a fizikai táplálékkal.

A nyelv nagyon beszédes csak egy kicsit el kell rajta elmélkedni, hogy mit is jelentenek pl. ezek a mondatok: Mi az, amin rágódom? Mit kell jobban megrágnom? Miért rágódok ennyit? Nehezen tudom lenyelni a történteket, stb… Az alábbi felsorolással segíteni kívánok a fogászati beavatkozásoknál felmerülő testrészek és betegségek pszichoszomatikus értelmezésében:

 • Fogfájás: Vitalitás hiánya, nem teszünk meg valamit, döntés halogatása. A fogproblémák a döntésekhez kapcsolódnak, leginkább akkor, ha fáj a fogam. Elhalasztom a döntés meghozatalát, mert a választás következménye félelemmel tölt el, elbizonytalanít.
 • Fogínyvérzés: Saját döntés megkérdőjelezése, elhalasztása, tépelődés miatti életerővesztés. Ha a fogínyem vérzik is, akkor a vívódást okozó döntésekkel kapcsolatban az örömömet is elvesztettem. A vérző fogíny egy meghozandó döntéssel szembeni bizonytalanságot, kétséget jelez.
 • Fogszuvasodás: A fogszuvasodás egy erőteljes belső fájdalom kivetülése. Valami felemészt engem, egészen a lényem legmélyéig hatol. Nem vagyok képes kifejezésre juttatni, hogy mi az, ami engem ennyire gyötör, és így megjelenik a gyulladás.

A betegséget nem csak legyőzni kell, hanem megérteni és elfogadni. A betegség egyszerre átok és áldás. A betegség és majdan a gyógyulás folyamata, ha tudatosul, mindig szellemi fejlődést von maga után.  Amikor megértjük, hogy honnan jött a betegség, mi alakította ki bennünk,- direkt vagy indirekt módon- akkor azt is tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a valódi okot megszüntethessük. Így juthatunk el a teljes gyógyuláshoz.

Az egészség igazi útja a helyes önismeret, a célszerinti elmélkedés, önmagunk és mások elfogadása, valamint a szeretet, a béke, a mértékletesség és harmónia megteremtése egész lényünkben.

Ha többet szeretne megtudni többet szeretne megtudni a fogászati megbetegedések lelki hátteréről keresse fel ‘Dr. Mayer László parapszichológus partnerünket!

  ’ Dr.Mayer László www.mayerlaszlo.hu

Akik ezt olvasták, még ezeket kedvelték

Kapcsolatfelvétel

Kérdés, időpontfoglalás esetén keressen minket bátran az alábbi űrlap kitöltésének a segítségével.

  Kérjük adja meg személyes adatait


  A *-gal megjelölt részek kitöltése kötelező. Adatait kizárólag kapcsolattartás céljából kezeljük, marketing jellegű megkeresésekre azokat nem használjuk fel!

  Elérhetőségeink

  Kapcsolat

  terkep
  1094 Budapest, IX. kerület
  (Rehabilitációs terület),
  Viola utca 39.
  (Viola utca Tűzoltó utca sarok)

  Nyitva tartás

  nyitvatartas
  Hétfő8:00-20:00
  Kedd8:00-20:00
  Szerda8:00-20:00
  Csütörtök8:00-20:00
  Péntek8:00-19:00

  Megközelítés

  metro
  Klinikák 3-as metró állomástól 2 perc gyalog
  villamos
  4-6 villamos Mester utcai megállótól 6 perc gyalog
  auto
  Jelen pillanatban zajló építkezések miatt autóval az Üllői útról bekanyarodva a Viola utca felől érdemes a rendelőt megközelíteni. Parkolás napközben az utcán megoldható vagy 450 méterre a Liliom utcában található parkolóházat érdemes igénybe venni!