Skip to main content

2015.11.14.

A fogakon túl

„Minden egyes fog az egész emberrel áll kapcsolatban.” (dr. Adloff) „A biológiai fogászat a hagyományos fogászat, a természetgyógyászat, valamint a kínai medicina megfigyeléseit ötvözi. A biológiai fogorvoslás összefüggő egésznek tekinti az emberi szervezetet és a benne lejátszódó folyamatokat, mint egymással…

„Minden egyes fog az egész emberrel áll kapcsolatban.”
(dr. Adloff)

„A biológiai fogászat a hagyományos fogászat, a természetgyógyászat, valamint a kínai medicina megfigyeléseit ötvözi. A biológiai fogorvoslás összefüggő egésznek tekinti az emberi szervezetet és a benne lejátszódó folyamatokat, mint egymással kapcsolatban lévőket vizsgálja, így figyelembe veszi azt, hogy az egyes fogak betegsége és kezelése energetikailag hogyan hat a szervezetre.

‘Dr. Mayer László, parapszichológus
www.mayerlaszlo.hu

Dr. Volltól ered az a mondás, hogy a gócok több, mint nyolcvan százaléka a fejen és azon belül, a fogaknál található. Ha valamelyik energiapályán zavar áll be, az tovább gyűrűzik és egy másik meridián mentén betegségként jelentkezik. Attól függően, hogy melyik fognál jelentkezik góc, más-más betegséget produkál a szervezetben. Attól, hogy maga a fog éppen tünetmentes, még blokkolhatja az egész energiaáramlást.

A fogászati góc megszüntetésének néhány lehetősége: a fog eltávolítása, máskor a fog körül valamilyen beavatkozás. Gócként működhetnek: elhalt fogak, gyökerek, galvánelem-hatás, ínygyulladás, ínysorvadás, foghúzás során betört gyökerek.

Sok esetben a helytelen gyökértömés, vagy akár a helyesen gyökértömött fog is működhet fogászati gócként, mert a szervezet a gyökértömést idegen anyagként éli meg. Ezért nem szimpatizál a biológiai fogászat a gyökérkezelt fogakkal.

A fogászati gócokat meg lehet találni pl. röntgennel, a Voll-féle készülékkel,  kineziológiai teszteléssel vagy ezen eszközök kombinációjával, ha külön-külön nem adnak egyértelmű eredményt. Ezentúl a Voll féle készülékkel mutatták ki, hogy kölcsönös kapcsolat van a fogak és bizonyos szervek, testfelületek között.

Bioelektromos mérési módszerek segítségével, az ún. Voll-féle elektro-akupunktúrával bebizonyosodott, hogy az adott fogak adott szervhez, testfelülethez, illetve meridiánhoz tartoznak és fordítva, ezeknek is kapcsolatuk van a fogakkal. A szájüregen keresztül hatni lehet a különféle belső szervekre és a belső szervek elváltozásai is kihatnak a szájüregi folyamatokra. A szájüregben tehát ugyanúgy reprezentálva van az egész szervezet, mint a fül, az orr, a kéz és a láb esetében.

Ha többet szeretne megtudni a Voll-féle fogászati góckutatásról vagy a fogaink és szerveink kapcsolatáról keresse fel ‘Dr. Mayer László parapszichológus partnerünket!

Pszichoszomatika a fogászatban

Mostanában sokan esnek abba a hibába, hogy minden megbetegedés mögött csak lelki, pszichikai okokat keresnek, – ami igaz is -, de csupán a lelki okok feltárásával sokszor nem lehet a már kialakult betegségeket megszüntetni. Erre talán a legjobb példa a fogak megbetegedései, a fogak beágyazódásának torzulásai, az állkapocs és/vagy arc-koponyacsontok rendellenes fejlődései. Bárki megtapasztalhatja, hiába változtat hozzáállásán, gondolkozás módján, – ami pl. szuvas fog kialakulásához vezetett -, attól még a kilyukadt foga lyukas marad.

Tehát fogorvoshoz kell menni, aki fizikai szinten orvosolja a hibát, kezeléseivel megszünteti a fájdalmat. De jó, ha tudjuk és megértjük, hogy célszerű tovább elmélkedni, esetleg holisztikus szakember véleményét kérni, vajon milyen életvitelbeli elakadás vezetet a lyukas foghoz és min kellene változtatni még a fogmosási szokásokon túl, hogy az elváltozás ne ismétlődjön meg. Sokszor túlmutat a történés azon, hogy rendszertelenül, esetleg egyáltalán nem mostuk a fogainkat. Lehet mostuk rendszeresen, de rosszul táplálkoztunk és az ásványi anyag vagy vitaminhiány okozta a problémát. Az emésztés a szájban kezdődik, és mielőtt lenyelnénk az ételt előtte jól meg kell rágni. Ez a lelki dolgokkal is így van, nem csak a fizikai táplálékkal.

A nyelv nagyon beszédes csak egy kicsit el kell rajta elmélkedni, hogy mit is jelentenek pl. ezek a mondatok: Mi az, amin rágódom? Mit kell jobban megrágnom? Miért rágódok ennyit? Nehezen tudom lenyelni a történteket, stb… Az alábbi felsorolással segíteni kívánok a fogászati beavatkozásoknál felmerülő testrészek és betegségek pszichoszomatikus értelmezésében:

 • Fogfájás: Vitalitás hiánya, nem teszünk meg valamit, döntés halogatása. A fogproblémák a döntésekhez kapcsolódnak, leginkább akkor, ha fáj a fogam. Elhalasztom a döntés meghozatalát, mert a választás következménye félelemmel tölt el, elbizonytalanít.
 • Fogínyvérzés: Saját döntés megkérdőjelezése, elhalasztása, tépelődés miatti életerővesztés. Ha a fogínyem vérzik is, akkor a vívódást okozó döntésekkel kapcsolatban az örömömet is elvesztettem. A vérző fogíny egy meghozandó döntéssel szembeni bizonytalanságot, kétséget jelez.
 • Fogszuvasodás: A fogszuvasodás egy erőteljes belső fájdalom kivetülése. Valami felemészt engem, egészen a lényem legmélyéig hatol. Nem vagyok képes kifejezésre juttatni, hogy mi az, ami engem ennyire gyötör, és így megjelenik a gyulladás.

A betegséget nem csak legyőzni kell, hanem megérteni és elfogadni. A betegség egyszerre átok és áldás. A betegség és majdan a gyógyulás folyamata, ha tudatosul, mindig szellemi fejlődést von maga után.  Amikor megértjük, hogy honnan jött a betegség, mi alakította ki bennünk,- direkt vagy indirekt módon- akkor azt is tudni fogjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a valódi okot megszüntethessük. Így juthatunk el a teljes gyógyuláshoz.

Az egészség igazi útja a helyes önismeret, a célszerinti elmélkedés, önmagunk és mások elfogadása, valamint a szeretet, a béke, a mértékletesség és harmónia megteremtése egész lényünkben.

Ha többet szeretne megtudni többet szeretne megtudni a fogászati megbetegedések lelki hátteréről keresse fel ‘Dr. Mayer László parapszichológus partnerünket!

’ Dr.Mayer László www.mayerlaszlo.hu

Akik ezt olvasták, még ezeket kedvelték

Kapcsolatfelvétel

Kérdés, időpontfoglalás esetén keressen minket bátran az alábbi űrlap kitöltésének a segítségével.

  Kérjük adja meg személyes adatait


  A *-gal megjelölt részek kitöltése kötelező. Adatait kizárólag kapcsolattartás céljából kezeljük, marketing jellegű megkeresésekre azokat nem használjuk fel!

  Elérhetőségeink

  Kapcsolat

  telefon
  06-30/5637-537 (munkanapokon 10-18 között)
  terkep
  1094 Budapest, IX. kerület
  (Rehabilitációs terület),
  Viola utca 39.
  (Viola utca Tűzoltó utca sarok)

  Nyitva tartás

  Fogszabályozó szakrendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 8:00-16:00
  Kedd 14:00-20:00
  Szerda 8:00-14:00
  Csütörtök 14:00-20:00
  Péntek 8:00-15:00

  Dentálhigiéniai rendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 16:00-20:00
  Kedd 8:00-13:00
  Szerda 14:00-20:00
  Csütörtök 8:00-14:00

  Megközelítés

  metro
  Klinikák 3-as metró állomástól 2 perc gyalog
  villamos
  4-6 villamos Mester utcai megállótól 6 perc gyalog
  auto
  Jelen pillanatban zajló építkezések miatt autóval az Üllői útról bekanyarodva a Viola utca felől érdemes a rendelőt megközelíteni. Parkolás napközben az utcán megoldható vagy 450 méterre a Liliom utcában található parkolóházat érdemes igénybe venni!