2015.11.29.

Imádja a csokoládét? Van egy jó hírünk!

Több kutatás és cikk is olvasható csokoládé jótékony hatásairól. Nézzük, hogy mik is ezek pontosan és öntsünk tiszta vizet a pohárba, hogy akkor a csokoládé okoz-e fogszuvasodást? A csokoládé kakaóból készül, amely nagy mennyiségben tartalmaz erős hatású polifenolokat, flavonoidokat és…

Több kutatás és cikk is olvasható csokoládé jótImádja a csokoládétékony hatásairól. Nézzük, hogy mik is ezek pontosan és öntsünk tiszta vizet a pohárba, hogy akkor a csokoládé okoz-e fogszuvasodást?

A csokoládé kakaóból készül, amely nagy mennyiségben tartalmaz erős hatású polifenolokat, flavonoidokat és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik.  

A csokoládé előnyei:

Fogszuvasodás ellenes hatás:

• antibakteriális tulajdonságai miatt szignifikánsan csökkenti a plakk és a benne lévő baktériumok számát

• a csokoládéban lévő zsírok mintegy beborítják a csokoládéban lévő szénhidrátokat, így a baktériumok nem férnek azokhoz hozzá

• így kijelenthetjük, hogy sokkal kisebb eséllyel okoznak fogszuvasodást, mint a többi nasi, édesség, cukros üdítő

Jobb szív-érrendszeri egészségi állapot:

• a polifenoloknak köszönhetően stabilabb vérnyomás és zsírsavszintek

Diabetes kisebb kockázata:

• egyes vizsgálatok szerint felére csökkenthető a diabetes kialakulásának kockázata 40 g étcsokoládé napi elfogyasztásával Kisebb testzsír-százalék:

• az antioxidánsok csökkentik a gyulladást és csökkentik a stressz-hormonok termelését, amelyek egyébként súlynövekedést idéznének elő Kihangsúlyozzuk, hogy ezek az előnyök csakis az étcsokoládéra vonatkoznak (és annak is a mértékletes fogyasztására!), a tejcsokoládéra nem, a magas természetes kakaó koncentráció pedig növeli az előnyös tulajdonságok mértékét!

Akik ezt olvasták, még ezeket kedvelték

Kapcsolatfelvétel

Kérdés, időpontfoglalás esetén keressen minket bátran az alábbi űrlap kitöltésének a segítségével.

  Kérjük adja meg személyes adatait


  A *-gal megjelölt részek kitöltése kötelező. Adatait kizárólag kapcsolattartás céljából kezeljük, marketing jellegű megkeresésekre azokat nem használjuk fel!

  Elérhetőségeink

  Kapcsolat

  terkep
  1094 Budapest, IX. kerület
  (Rehabilitációs terület),
  Viola utca 39.
  (Viola utca Tűzoltó utca sarok)

  Nyitva tartás

  nyitvatartas
  Hétfő8:00-20:00
  Kedd8:00-20:00
  Szerda8:00-20:00
  Csütörtök8:00-20:00
  Péntek8:00-19:00

  Megközelítés

  metro
  Klinikák 3-as metró állomástól 2 perc gyalog
  villamos
  4-6 villamos Mester utcai megállótól 6 perc gyalog
  auto
  Jelen pillanatban zajló építkezések miatt autóval az Üllői útról bekanyarodva a Viola utca felől érdemes a rendelőt megközelíteni. Parkolás napközben az utcán megoldható vagy 450 méterre a Liliom utcában található parkolóházat érdemes igénybe venni!