Skip to main content

2017.03.20.

Amikor kell, akkor betét kell!

Mi is a betét/inlay/onlay? Nagyon leegyszerűsítve: a fogtechnikus által, lenyomat alapján készített tömés, amit a fogorvos ragaszt a fogba. Mire jó a betét? Az esztétikus tömőanyagok megjelenésével nagyon sok páciens szeretné a fogpótlásokat (koronák, betétek) megúszni, egyszerűbb tömésekkel. Hiszen egy…

Mi is a betét/inlay/onlay?

Nagyon leegyszerűsítve: a fogtechnikus által, lenyomat alapján készített tömés, amit a fogorvos ragaszt a fogba.

Mire jó a betét?

Az esztétikus tömőanyagok megjelenésével nagyon sok páciens szeretné a fogpótlásokat (koronák, betétek) megúszni, egyszerűbb tömésekkel. Hiszen egy átlagos tömés ára alacsonyabb, viszont (laikus szemnek) esztétikában nincs különbség. Ilyenkor elsőre senkinek sem tetszik, amikor a fogorvos egy drágább megoldást javasol.

Pedig sajnos be kell látni, hogy az esztétikus tömőanyagoknak igenis vannak fizikai korlátai (ezeket a határokat tudjuk kitolni a kofferdam gumilepedő és a nanotechnológiás tömőanyagok használatával) és egy bizonyos tömés méreten túl nem jó választás. Sokszor kívülről nem is látszik, hogy a fog belsejében mekkora szuvasodás alakult ki, és zománc réteg belső megtámasztás nélkül maradt. Ez a ’tojáshéj’ viszont törékeny. Ami törékeny, az a szájban előbb vagy utóbb el is fog törni. A nagy baj viszont, akkor van, amikor a törésvonal egészen a foggyökeréig lehúzódik, mert ilyenkor a fog a továbbiakban legtöbbször nem tartható, el kell távolítani.

A fogelvesztésének kockázat mérlegelve szoktuk javasolni a szükséges esetekben a pácienseinknek, hogy bár elsőre többnek tűnik, de hosszútávon kifizetődő betétek készíteni.

A következő eset egy szerencsésen letört fogat mutat be, amit Gradia betéttel láttunk el:

A kép bal oldalán egy teljesen letört csücskű felső első nagyörlő látható. A kép jobb oldalán pedig ugyanaz a fog betéttel helyreállítva.

Ha szeretné nálunk elkezdeni fogászati kezelését, akkor kérjen tőlünk időpontot egy átfogó konzultációra!

Minőségi fogpótlás Budapesten!
Vegye igénybe az Optimum fogászat fogpótlás szolgáltatását Budapesten. Bizalommal fordulhat hozzánk, mert a rendszeres külföldi továbbképzések miatt mind szakmailag, mind eszközileg száz százalékig naprakészek vagyunk, így garantáljuk, hogy bármilyen fogászati problémát képesek vagyunk ellátni. Célunk, hogy barátságos és korszerű körülmények között, minden páciensünk számára professzionális, fájdalommentes, valamint esztétikus szakellátást, illetve utókezelést nyújtsunk. Várjuk megkeresését, hogy az Ön fogászati problémáin is segíthessünk!

Akik ezt olvasták, még ezeket kedvelték

Kapcsolatfelvétel

Kérdés, időpontfoglalás esetén keressen minket bátran az alábbi űrlap kitöltésének a segítségével.

  Kérjük adja meg személyes adatait


  A * jelölt mezők kitöltése kötelező. Az adatokat kizárólag kapcsolatfelvételhez használjuk, marketing tevékenységre nem!


  Elérhetőségeink

  Kapcsolat

  telefon
  06-30/5637-537 (munkanapokon 10-18 között)
  terkep
  1094 Budapest, IX. kerület
  (Rehabilitációs terület),
  Viola utca 39.
  (Viola utca Tűzoltó utca sarok)

  Nyitva tartás

  Fogszabályozó szakrendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 8:00-16:00
  Kedd 14:00-20:00
  Szerda 8:00-14:00
  Csütörtök 14:00-20:00
  Péntek 8:00-15:00

  Dentálhigiéniai rendelés

  nyitvatartas
  Hétfő 16:00-20:00
  Kedd 8:00-13:00
  Szerda 14:00-20:00
  Csütörtök 8:00-14:00

  Megközelítés

  metro
  Klinikák 3-as metró állomástól 2 perc gyalog
  villamos
  4-6 villamos Mester utcai megállótól 6 perc gyalog
  auto
  Jelen pillanatban zajló építkezések miatt autóval az Üllői útról bekanyarodva a Viola utca felől érdemes a rendelőt megközelíteni. Parkolás napközben az utcán megoldható vagy 450 méterre a Liliom utcában található parkolóházat érdemes igénybe venni!