belső fehérítés

Páciens: 26 éves, nő

Kezelési idő: 13 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus rögzített fogszabályozó

Ami a probléma volt:

Páciensünk esztétikai fogszabályozás miatt kereste fel rendelőnket. A kezelési terv elkészítésekor erősen torlódott felső fogívet és mérsékelten torlódott alsó fogívet találtunk. A beszűkült felső fogív miatt mosolygáskor nagyon kevés fog látszódott, ami a torlódások mellett tovább rontotta az esztétikát. Bal oldalon az állcsontok méretbeli eltérései miatt kialakult féloldali keresztharapás nehezítette a kezelést.

A kezelés:

Az adott problémák megoldására mindenképpen alsó/felső rögzített fogszabályozóra volt szükség. Első lépésben a keresztharapás korrekciójára koncentráltunk, hogy utána szimmetrikusan tudjuk tágítani a fogíveket.

fogszabályozás belső fehérítés

A keresztharapás feloldásával a fogívek szimmetrikus tágítása következett, amivel sikerült elérnünk, hogy mosolygás közben a fogak kitöltsék a mosolyt és kialakuljon az áhított 12 fogas mosoly. A tágításokkal elegendő helyett sikerült teremtenünk az összes fog számára és feloldhattuk a torlódásokat is. A fogszabályozó kezelés végén a fogak ugyan megfelelő pozícióban voltak, de mégsem voltunk teljesen elégedettek az esztétikai eredménnyel. Mindkét felső kismetsző fog régebben gyökérkezelésen esett át és idővel csúnyán elszürkültek. A fogszabályozó levétele után a fogak belső fehérítése mellett döntöttünk. Újra feltártuk a fogbélüreget, kitakarítottuk a régebben otthagyott felesleges gyökértömő anyagot (a gyökértömés nem az OPTIMUM Fogászatban készült) és hermetikusan lezártuk a csatornákat, hogy elkerüljük a visszaszürkülést. A fog belsejébe belső fehérítésre alkalmas anyagot helyeztünk, ami egy hét alatt gyönyörűen ki is fehérítette a fogakat. A belső fehérítés lezárásaként esztétikus tömőanyaggal zártuk a kezelési üreget.

Felhasznált technikák/anyagok:

  • alsó/felső rögzített fogszabályozó
  • harapásemelő
  • elasztikus gumihúzások
  • alsó/felső fix és kivehető helybentartó készülék
  • belső fehérítés

Páciensünk új fogai:

fogszabályozás referencia eredmény