Páciens: 18 éves, nő

Kezelési idő: 1 hét

Ami a probléma volt a fogakkal:

Páciensünk korábban már átesett nálunk egy fogszabályozó kezelésen, ahol ugyan szabályossá tettük a fogait, de az egyéni adottságok miatt nem sikerült esztétikailag tökéletes eredményt adnunk. A felső kismetsző fogak aránytalanul kisebbek voltak, a nagy metsző fogakon fejlődési okokból csúnya zománc defektus volt látható.

A fogászati kezelési terv:

A fotódokumentációt átvizsgálva, a pácienssel egyeztetve a felső 4 metsző fogra Emax préskerámia héjat terveztünk. A héjkerámia pótlások minimális saját foganyag veszteség árán biztosítanak hatalmas esztétikai változást. Amennyiben fogakban nincsenek nagy tömések, gyökérkezelések ez a tökéletes, hosszútávú választás.

emax héj

A kezelést egy dentálhigiénés kezeléssel és az egyéni szájhigiénia javításával kezdtük. Ezután fogfehérítéssel megváltoztattuk az eredeti fogszínt (az elkészített fotók nem színhelyesek így a mosoly fotó kivételével a fehérítés eredménye nemigazán látható L). A fogfehérítés után vártunk 1 hónapot, hogy stabilizálódjon a fogak új színe. Ezután történt a fogak előkészítése, mellyel egy időben ideiglenes héjakat készítettünk. Az előkészítés után egy héttel már beragasztásra is kerültek a vadonatúj héjak. A fogak nagyításban történt előkészítése és az ínygyulladás előzetes megszüntetése miatt tökéletesen megőriztük az eredeti ínylefutást, emiatt az eredmény teljesen élethű lett.  A 4 db Emax kerámia héjjal, a szemfogak kontúrálásával és a fogfehérítésnek hála, mintha kicserélték volna páciensünk mosolyát.

Nagy örömünkre páciensünk büszkén viseli új mosolyát!

emax héj fogászat