Páciens: 33 éves, férfi

Ami a probléma volt:

Páciensünk elülső fogainak előnytelen helyzete, kinézete és a rágózónában lévő hiányok visszaállítása miatt keresett fel minket. Olyan fogpótlást szeretett volna, mely teljesen élethű hatást kelt, de mégis látványos változást hoz, hogy bátran mosolyoghasson.

Kezelés:

A fotódokumentációt átvizsgálva, a pácienssel egyeztetve a felső metsző fogakra szóló cirkónium koronákat, az oldalsó fogak területére cirkónium hídpótlást terveztünk. Mivel front fogak szuvasak/tömöttek voltak, ezért a kerámia héjak a fogak későbbi törésének elkerülése végett nem jöttek szóba. Az egyénileg festett, fémmentes koronáknak hála ma már a héjakkal megegyező esztétikai eredményt tudjuk elérni. A páciensünk új mosoly szerencsére igazolta elképzelésünket!

A kezelés első napján a fogkő és a lepedék miatt gyulladt íny megszüntetésére egy homokfúvással kiegészített szájhigiénés kezeléssel kezdtünk, hogy a fogakat az íny védelme mellett tudjuk előkészítettük a koronákhoz. Ez azért fontos, mert a természetes hatáshoz nem csak a fogak esztétikája, hanem az íny lefutása/egészsége is nagyon fontos (rózsaszín esztétika). Pár nap múlva mattpróba segítségével ellenőriztük a készülő fogak formáját, színét. Kis változtatások után a kész munkát véglegesen beragasztottuk.

Nagy örömünkre páciensünk büszkén viseli új mosolyát!

Készítette:

Dr. Mayer Csaba

Kapcsolatfelvétel

Ha szeretné mi is visszahívhatjuk. Adja meg adatait és munkatársunk legkésőbb a következő munkanapon visszahívja!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Név* (vezetéknév, keresztnév):
Email cím*:
Telefon*:
Milyen szolgáltatás érdekli?*:
Általános fogászatFogpótlásFogbeültetésFogszabályozásFogkő eltávolításFogfehérítés
Milyen időpont szokott Önnek megfelelő lenni (Lehetőleg minél többet jelöljön meg!)?
Időpont*:
Hétfő 8:00 — 11:00Hétfő 11:00 — 16:00Hétfő 16:00 — 19:00

Kedd 12:00 — 16:00Kedd 16:00 — 21:00

Szerda 8:00 — 11:00Szerda 11:00 — 16:00Szerda 16:00 — 19:00

Csütörtök 12:00 — 16:00Csütörtök 16:00 — 21:00

Péntek 8:00 — 11:00Péntek 11:00 — 16:00Péntek 16:00 — 20:00
Megjegyzés:

Hasonló esetek
Felnőttkori esztétikai fogszabályozás referencia – alsó és felső fogív súlyos torlódás

Páciens: 22 éves, hölgy Kezelési idő: 13 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus, önligírozó InOvation C Ami a probléma volt: Páciensünk esztétikai fogszabályozás miatt kereste fel rendelőnket. Szájvizsgálat után az alsó és felső fogív súlyos torlódását találtuk.   A torlódások miatt a sorból kiszorult fogaknál ínyvisszahúzódást volt látható, ami a foggyökér állcsontból való kiszorulására enged következtetni.…

Bővebben
Felnőttkori fogszabályozás referencia – esztétikai fogszabályozás

Páciens: 23 éves, hölgy Kezelési idő: 12 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus, önligírozó H4Go fogszabályozó Ami a probléma volt: Páciensünk esztétikai fogszabályozás céljából kereste fel a rendelőnket. A kezelési terv elkészítése után nem csak a felső kiálló kismetszőfog/befelé álló nagymetszőfogakat és a torlódásokat, hanem súlyos mélyharapást, az alsó állcsont hátraszorulását találtuk és jobb oldalt keresztharapást…

Bővebben