Páciens: 43 éves férfi Kezelési idő: kb. 9 hónap

Ami a probléma volt a fogakkal:

Hosszú időn keresztül fennálló, kezeletlen fogágygyulladás miatt sajnos az összes fogat el kellett távolítani. Érthető módon teljes kivehető fogpótlást a páciens mindenképpen szerette volna elkerülni és rögzített fogpótlás készítésének igényével keresett fel minket.

A fogászati kezelés menete:

A foghúzások után 3 hónappal (ebben az időszakban ideiglenes kivehető fogsor állt a páciens rendelkezésére) egy 3D CBCT felvételen sajnos kevés jól használható csontot találtunk (csontpótlást nem végezhettünk), ezért alul/felül 6-6 db implantátum beültetését terveztük. A beültetés 2 lépésben történt. Első alkalommal az alsó állcsonton, pár héttel később a felső állcsonton. A gyógyulási idő közben fennálló kezeletlen cukorbetegség (a szájban látottak alapján mi kezdeményeztük a kivizsgálást) miatt zavar történhetett az implantátumok becsontosodása közben. Alul és felül is elvesztettünk 1-1 db implantátumot. Kialakult helyzetet a pácienssel közösen értékeltük és arra jutottunk, hogy egy kombinált overdenture fogpótlás készítése mellett döntünk. Az implantátumokra fixen rögzülő stég elemhez rejtett elhorgonyzásokkal, zárakkal egy kivehető fogsor kapaszkodik. Így ugyan lett kivehető része a fogpótlásnak, de szerencsére ez semmivel sem nagyobb, mint egy rögzített körhíd, viszont ugyanannyira stabil, a pótlás kiesésétől egyáltalán nem kell tartani. Cserébe viszont egy esztétikusabb és jobban tisztítható megoldást kapunk.

Felhasznált anyagok a fogászati kezeléshez:

  • 12 db Osstem implantátum
  • kombinált stéges felépítmény

Páciensünk véleménye:

“Aki ismer tudja, hogy hogyan állok a fogdokikkal, de ezek a srácok és csajok VÉRPROFIK, én mondom. Ja és ami még fontos megfizethető, csak ajánlani tudom őket!!! 😉😉”

Páciensünk új mosolya:

Az implantátumok beültetését Dr. El-Hage Jade Bence, a fogpótlás elkészítését Dr. Mayer Csaba, a fogtechnikai munkát a SymbionLab végezte.

Kapcsolatfelvétel

Ha szeretné mi is visszahívhatjuk. Adja meg adatait és munkatársunk legkésőbb a következő munkanapon visszahívja!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Név* (vezetéknév, keresztnév):
Email cím*:
Telefon*:
Milyen szolgáltatás érdekli?*:
Általános fogászatFogpótlásFogbeültetésFogszabályozásFogkő eltávolításFogfehérítés
Milyen időpont szokott Önnek megfelelő lenni (Lehetőleg minél többet jelöljön meg!)?
Időpont*:
Hétfő 8:00 — 11:00Hétfő 11:00 — 16:00Hétfő 16:00 — 19:00

Kedd 12:00 — 16:00Kedd 16:00 — 21:00

Szerda 8:00 — 11:00Szerda 11:00 — 16:00Szerda 16:00 — 19:00

Csütörtök 12:00 — 16:00Csütörtök 16:00 — 21:00

Péntek 8:00 — 11:00Péntek 11:00 — 16:00Péntek 16:00 — 20:00
Megjegyzés:

Hasonló esetek
Felnőttkori fogszabályozás referencia – esztétikai fogszabályozás

Páciens: 23 éves, hölgy Kezelési idő: 12 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus, önligírozó H4Go fogszabályozó Ami a probléma volt: Páciensünk esztétikai fogszabályozás céljából kereste fel a rendelőnket. A kezelési terv elkészítése után nem csak a felső kiálló kismetszőfog/befelé álló nagymetszőfogakat és a torlódásokat, hanem súlyos mélyharapást, az alsó állcsont hátraszorulását találtuk és jobb oldalt keresztharapást…

Bővebben
Felnőttkori fogszabályozás referencia – teljes mosolyrehabilitáció

Páciens: 30 éves, hölgy Kezelési idő: Fogszabályozó készülék: Ami a probléma volt: Páciensünk esztétikai kezelés céljából kereste fel a rendelőnket. A kezelési terv elkészítésekor azt tapasztaltuk, hogy az erősen befelé dőlő metszőfogak miatt enyhe mosolygás és beszédközben olyan, mintha a páciensnek nem is lennének fogai. Nagyon széles mosoly mellett a fogak ugyan látszódnak, de nagyon…

Bővebben