Páciens: 22 éves, hölgy

Kezelési idő: 13 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus, önligírozó InOvation C

Ami a probléma volt a fogakkal:

Páciensünk esztétikai fogszabályozás miatt kereste fel rendelőnket. Szájvizsgálat után az alsó és felső fogív súlyos torlódását találtuk.

A torlódások miatt a sorból kiszorult fogaknál ínyvisszahúzódást volt látható, ami a foggyökér állcsontból való kiszorulására enged következtetni. A problémát tovább súlyosbította a mélyharapás, ami tovább rontotta a mosoly fogakkal való telítettségét.

A fogászati kezelési terv:

Páciens elmondása alapján minden más fogszabályozó szakorvos foghúzással való kezelést ajánlott, amit nem szeretett volna, bár a torlódás mértéke valóban nagyon súlyos volt. Arc esztétikai kiértékelés után a páciens profilja sem indokolta a foghúzást, így lágyerővel működő, önligírozó, rögzített fogszabályozó használata mellett döntöttünk. Ezekkel a készülékekkel, megfelelő alkalmazás mellett el tudtuk kerülni a foghúzást, sikeresen meg tudtuk emelni a harapást. Sokszor éri támadás az önligírozó fogszabályozókat, hogy a túlzott fogív tágítás miatt kimozdítja a fogakat a csontból és ínyvisszahúzódást okoz, ez NEM igaz! Jól látható, hogy még ilyen komoly mértékű fogív tágítás mellett az ínyvisszahúzódások nemhogy romlottak volna, még javultak is, köszönhetően a helyes fog pozíciónak.

Felhasznált anyagok/technikák a fogászati kezeléshez:

  • alsó/felső esztétikus, önligírozó fogszabályozó
  • harapás emelés
  • lágy gumihúzás
  • fogkontúrálás
  • alsó/felső fix és kivehető helybentartó készülék

Páciensünk élményei/véleménye a kezelésről:

Azért csak most szántam rá magam a kezelésre,mert kisebb koromban azt mondta a fogorvos,akinél voltam,hogy négy fogamat ki kéne húzni,ami eléggé elvette a kedvemet a fogszabályzástól. Kicsit több,mint egy éve jutottam el arra a pontra,hogy jobban szeretném a szép mosolyt,mint amennyire a fogszabályzótól félek. Örülök,hogy rátaláltunk erre a rendelőre,mert egy profi csapat kezei közé kerültem, mindenki nagyon aranyos volt, és még a fogaim is megmaradtak.:) A félelmeimmel ellentétben, meglepően könnyű volt hozzászokni a fogszabályzóhoz,és nagyon hamar eljött a levétel pillanata. Az eredmény önmagáért beszél,és azóta folyamatosan mosolygok. :D”

Páciensünk új mosolya:

Kapcsolatfelvétel

Ha szeretné mi is visszahívhatjuk. Adja meg adatait és munkatársunk legkésőbb a következő munkanapon visszahívja!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Név* (vezetéknév, keresztnév):
Email cím*:
Telefon*:
Milyen szolgáltatás érdekli?*:
Általános fogászatFogpótlásFogbeültetésFogszabályozásFogkő eltávolításFogfehérítés
Milyen időpont szokott Önnek megfelelő lenni (Lehetőleg minél többet jelöljön meg!)?
Időpont*:
Hétfő 8:00 — 11:00Hétfő 11:00 — 16:00Hétfő 16:00 — 19:00

Kedd 12:00 — 16:00Kedd 16:00 — 21:00

Szerda 8:00 — 11:00Szerda 11:00 — 16:00Szerda 16:00 — 19:00

Csütörtök 12:00 — 16:00Csütörtök 16:00 — 21:00

Péntek 8:00 — 11:00Péntek 11:00 — 16:00Péntek 16:00 — 20:00
Megjegyzés:

Hasonló esetek
Felnőttkori fogszabályozás referencia – teljes mosolyrehabilitáció

Páciens: 30 éves, hölgy Kezelési idő: Fogszabályozó készülék: Ami a probléma volt: Páciensünk esztétikai kezelés céljából kereste fel a rendelőnket. A kezelési terv elkészítésekor azt tapasztaltuk, hogy az erősen befelé dőlő metszőfogak miatt enyhe mosolygás és beszédközben olyan, mintha a páciensnek nem is lennének fogai. Nagyon széles mosoly mellett a fogak ugyan látszódnak, de nagyon…

Bővebben
Felnőttkori fogszabályozás referencia – esztétikai fogszabályozás

Páciens: 23 éves, hölgy Kezelési idő: 12 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus, önligírozó H4Go fogszabályozó Ami a probléma volt: Páciensünk esztétikai fogszabályozás céljából kereste fel a rendelőnket. A kezelési terv elkészítése után nem csak a felső kiálló kismetszőfog/befelé álló nagymetszőfogakat és a torlódásokat, hanem súlyos mélyharapást, az alsó állcsont hátraszorulását találtuk és jobb oldalt keresztharapást…

Bővebben