Páciens: 32 éves, férfi

Kezelési idő: kb. 2 év Fogszabályozó készülék:

Ami a probléma volt a fogakkal:

Régebbi fogszabályozó kezelésnél szinte hihetetlen hibák sorozatával találkoztunk:

 1. Felső jobb/bal második kisőrlő fog csíra hiánya mellett a fogszabályozó kezelés során további fogakat távolítottak el.
 2. A részárások eredményeképpen a szemfog és az első nagyőrlő fog dől.
 3. Elfelejtettek foglalkozni 2 tejfoggal, amik közül az egyik felett a szemfogat és az nagyőrlő fogat összezárták, így az őrlő fognál erős csontfelszívódást sikerült elérni.
 4. Rendkívül beszűkítették a felső fogívet, így kétoldali keresztharapás alakult ki.
 5. Felső metszőfogak között rést nyílt
 6. A középvonal eltolódott

A fogászati kezelés:

Első lépésben felső rögzített fogszabályozó kezeléssel a beállítottuk a fogakat a helyes pozícióba, rendeztük a réseket, beállítottuk a középvonalat, megszüntettük a kétoldali keresztharapást. A bal felső szemfogat a csontpótlás elkerülése és a kezelési idő csökkentése miatt a felső első kisőrlő fog helyére állítottuk fel.

Második lépésben a jobb felső nagyörlő fognál keletkezett csonthiányt és az ebből adódó gyulladást egy parodontális regeneratív műtéttel stabilizáltuk, melynek hatására gyulladás mentes, jól tisztítható területet kaptunk, így a fogak fogpótlás fogadására alkalmassá váltak. Még a jobb oldali terület gyógyult, addig a bal oldalra a tejszemfog helyére egy Straumann implantátumot ültettünk be. Harmadik lépésben jobb oldalra készítettünk egy cirkónium kerámia hídpótlást, bal oldalra az implantátumra az egyedi ínyformázás után készült egy egyéni cirkónium fejre készített cirkónium kerámia korona.

Felhasznált anyagok a fogászati kezeléshez:

 • Felső rögzített zafír fogszabályozó
 • Csontpótlás
 • Straumann implantátum
 • Cirkónium kerámia fogpótlások
 • Felső metszőfogakon fix helybentartó

Páciensünk véleménye/élményei:

„30 éves kor felett sem késő belevágni a fogszabályzásba. Szimpatikus volt az Optimum fogászat a honlap alapján, beleértve az árakat, amik a teljes eljárást magukban foglalják. Dr. Mayer Csaba és a fogászat csapata végig kedves és udvarias volt, mindig megfelelően tájékoztattak és könnyű volt időpontot egyeztetni. Bár a teljes procedúra két évig tartott, maximálisan megérte és elégedett vagyok az eredménnyel.”

Páciensünk új mosolya:

Készítette:

Dr. Mayer Csaba & Dr. El-Hage Jade Bence és a Symbion Fogtechnika

Kapcsolatfelvétel

Kapcsolati adatok. I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ha szeretné mi is visszahívhatjuk. Adja meg adatait és munkatársunk legkésőbb a következő munkanapon visszahívja!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Név* (vezetéknév, keresztnév):
Email cím*:
Telefon*:
Milyen szolgáltatás érdekli?*:
Általános fogászatFogpótlásFogbeültetésFogszabályozásFogkő eltávolításFogfehérítés
Milyen időpont szokott Önnek megfelelő lenni (Lehetőleg minél többet jelöljön meg!)?
Időpont*:
Hétfő 8:00 — 11:00Hétfő 11:00 — 16:00Hétfő 16:00 — 19:00

Kedd 12:00 — 16:00Kedd 16:00 — 21:00

Szerda 8:00 — 11:00Szerda 11:00 — 16:00Szerda 16:00 — 19:00

Csütörtök 12:00 — 16:00Csütörtök 16:00 — 21:00

Péntek 8:00 — 11:00Péntek 11:00 — 16:00Péntek 16:00 — 20:00
Megjegyzés:

Hasonló esetek
Felnőttkori fogszabályozás referencia – farkas fogak

Páciens: 31 éves, nő Kezelési idő: 14 hónap Fogszabályozó készülék: alul/felül esztétikus fogszabályozó Ami a probléma volt: Nagyon sokan fordulnak a kiálló felső szemfogak problémájával hozzánk, mert rendkívül előnytelenné teszi a mosolyt. Szerencsére könnyen tudunk rajta segíteni, a megfelelő rögzített fogszabályozó kiválasztása után. Íme egy magabiztos mosoly:   Kíváncsi, hogy Ön számára melyik az ideális fogszabályozási…

Bővebben
Felnőttkori fogszabályozás referencia – súlyos torlódás

Páciens: 27 éves, nő Kezelési idő: 14 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus, önligírozó H4Go fogszabályozó Ami a probléma volt: Páciensünk esztétikai fogszabályozás céljából kereste fel az OPTIMUM Fogászatot. Szájvizsgálat után a beszűkült alsó és felső fogívek miatt kialakult súlyos torlódást találtunk. A beszűkült fogívek miatt mosolygáskor kevés fog látszódott. A felső szemfogak teljesen kiszorultak a…

Bővebben