Páciens: 18 éves, nő

Kezelési idő: 1 hét

Ami a probléma volt a fogakkal:

Páciensünk korábban már átesett nálunk egy fogszabályozó kezelésen, ahol ugyan szabályossá tettük a fogait, de az egyéni adottságok miatt nem sikerült esztétikailag tökéletes eredményt adnunk. A felső kismetsző fogak aránytalanul kisebbek voltak, a nagy metsző fogakon fejlődési okokból csúnya zománc defektus volt látható.

A fogászati kezelési terv:

A fotódokumentációt átvizsgálva, a pácienssel egyeztetve a felső 4 metsző fogra Emax préskerámia héjat terveztünk. A héjkerámia pótlások minimális saját foganyag veszteség árán biztosítanak hatalmas esztétikai változást. Amennyiben fogakban nincsenek nagy tömések, gyökérkezelések ez a tökéletes, hosszútávú választás.

A kezelést egy dentálhigiénés kezeléssel és az egyéni szájhigiénia javításával kezdtük. Ezután fogfehérítéssel megváltoztattuk az eredeti fogszínt (az elkészített fotók nem színhelyesek így a mosoly fotó kivételével a fehérítés eredménye nemigazán látható L). A fogfehérítés után vártunk 1 hónapot, hogy stabilizálódjon a fogak új színe. Ezután történt a fogak előkészítése, mellyel egy időben ideiglenes héjakat készítettünk. Az előkészítés után egy héttel már beragasztásra is kerültek a vadonatúj héjak. A fogak nagyításban történt előkészítése és az ínygyulladás előzetes megszüntetése miatt tökéletesen megőriztük az eredeti ínylefutást, emiatt az eredmény teljesen élethű lett.  A 4 db Emax kerámia héjjal, a szemfogak kontúrálásával és a fogfehérítésnek hála, mintha kicserélték volna páciensünk mosolyát.

Nagy örömünkre páciensünk büszkén viseli új mosolyát!

Készítette:

Dr. Mayer Csaba

Kapcsolatfelvétel

Ha szeretné mi is visszahívhatjuk. Adja meg adatait és munkatársunk legkésőbb a következő munkanapon visszahívja!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Név* (vezetéknév, keresztnév):
Email cím*:
Telefon*:
Milyen szolgáltatás érdekli?*:
Általános fogászatFogpótlásFogbeültetésFogszabályozásFogkő eltávolításFogfehérítés
Milyen időpont szokott Önnek megfelelő lenni (Lehetőleg minél többet jelöljön meg!)?
Időpont*:
Hétfő 8:00 — 11:00Hétfő 11:00 — 16:00Hétfő 16:00 — 19:00

Kedd 12:00 — 16:00Kedd 16:00 — 21:00

Szerda 8:00 — 11:00Szerda 11:00 — 16:00Szerda 16:00 — 19:00

Csütörtök 12:00 — 16:00Csütörtök 16:00 — 21:00

Péntek 8:00 — 11:00Péntek 11:00 — 16:00Péntek 16:00 — 20:00
Megjegyzés:

Hasonló esetek
Felnőttkori fogszabályozás referencia – teljes mosolyrehabilitáció

Páciens: 30 éves, hölgy Kezelési idő: Fogszabályozó készülék: Ami a probléma volt: Páciensünk esztétikai kezelés céljából kereste fel a rendelőnket. A kezelési terv elkészítésekor azt tapasztaltuk, hogy az erősen befelé dőlő metszőfogak miatt enyhe mosolygás és beszédközben olyan, mintha a páciensnek nem is lennének fogai. Nagyon széles mosoly mellett a fogak ugyan látszódnak, de nagyon…

Bővebben
Felnőttkori fogszabályozás referencia – esztétikai fogszabályozás

Páciens: 23 éves, hölgy Kezelési idő: 12 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus, önligírozó H4Go fogszabályozó Ami a probléma volt: Páciensünk esztétikai fogszabályozás céljából kereste fel a rendelőnket. A kezelési terv elkészítése után nem csak a felső kiálló kismetszőfog/befelé álló nagymetszőfogakat és a torlódásokat, hanem súlyos mélyharapást, az alsó állcsont hátraszorulását találtuk és jobb oldalt keresztharapást…

Bővebben