Páciens: 33 éves, férfi

Kezelési idő: 1 hét

Ami a probléma volt a fogakkal:

Páciensünk éjszakai fogcsikorgatás miatt elkoptatta elülső fogait, ezért nem mert bátran, fogait kivillantva mosolyogni.

A fogászati kezelési terv:

 

A fotódokumentációt átvizsgálva, a pácienssel egyeztetve a jobb felső első kisőrlőtől a bal felső szemfogig 7 db szóló cirkonium kerámia koronákat terveztünk. Nehézséget jelentett, hogy mivel a páciensünk külföldön dolgozik, ezért maximum 1 hetünk volt a teljes kezelés megvalósítására.

A koronák beragasztása után, az elért eredmény megőrzése céljából éjszakára harapásemelő sínt készítettünk, hogy a fogcsikorgatás ne okozza a kész koronák törését. A kezelés első napján a fogkő és a dohányzás miatt gyulladt íny megszüntetésére egy homokfúvással kiegészített szájhigiénés kezeléssel kezdtünk. Majd a fogakat az íny maximális védelme mellett előkészítettük a koronákhoz, a pácienst ideiglenes koronákkal engedtük el a rendelőből. Pár nap múlva mattpróba segítségével ellenőriztük a készülő fogak formáját, színét. Kis változtatások után a kész munkát véglegesen beragasztottuk. A szájhigiénés kezelésnek és a nagyítás alatt történő fogpreparálás miatt az ínygyulladás jól látható javulásnak indult. Nagy örömünkre páciensünk büszkén viseli új mosolyát!

Páciensünk új mosolya:

Készítette:

Dr. Mayer Csaba és a Symbion Fogtechnikai laboratórium.

Kapcsolatfelvétel

Ha szeretné mi is visszahívhatjuk. Adja meg adatait és munkatársunk legkésőbb a következő munkanapon visszahívja!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Név* (vezetéknév, keresztnév):
Email cím*:
Telefon*:
Milyen szolgáltatás érdekli?*:
Általános fogászatFogpótlásFogbeültetésFogszabályozásFogkő eltávolításFogfehérítés
Milyen időpont szokott Önnek megfelelő lenni (Lehetőleg minél többet jelöljön meg!)?
Időpont*:
Hétfő 8:00 — 11:00Hétfő 11:00 — 16:00Hétfő 16:00 — 19:00

Kedd 12:00 — 16:00Kedd 16:00 — 21:00

Szerda 8:00 — 11:00Szerda 11:00 — 16:00Szerda 16:00 — 19:00

Csütörtök 12:00 — 16:00Csütörtök 16:00 — 21:00

Péntek 8:00 — 11:00Péntek 11:00 — 16:00Péntek 16:00 — 20:00
Megjegyzés:

Hasonló esetek
Felnőttkori esztétikai fogszabályozás referencia – alsó és felső fogív súlyos torlódás

Páciens: 22 éves, hölgy Kezelési idő: 13 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus, önligírozó InOvation C Ami a probléma volt: Páciensünk esztétikai fogszabályozás miatt kereste fel rendelőnket. Szájvizsgálat után az alsó és felső fogív súlyos torlódását találtuk.   A torlódások miatt a sorból kiszorult fogaknál ínyvisszahúzódást volt látható, ami a foggyökér állcsontból való kiszorulására enged következtetni.…

Bővebben
Felnőttkori fogszabályozás referencia – esztétikai fogszabályozás

Páciens: 23 éves, hölgy Kezelési idő: 12 hónap Fogszabályozó készülék: alsó/felső esztétikus, önligírozó H4Go fogszabályozó Ami a probléma volt: Páciensünk esztétikai fogszabályozás céljából kereste fel a rendelőnket. A kezelési terv elkészítése után nem csak a felső kiálló kismetszőfog/befelé álló nagymetszőfogakat és a torlódásokat, hanem súlyos mélyharapást, az alsó állcsont hátraszorulását találtuk és jobb oldalt keresztharapást…

Bővebben