A fogszabályozás egyik népszerű eleme a láthatatlan fogszabályozó. A fogszabályozás gyermek és felnőtt korban is egyaránt fontos és nem érdemes halogatni, érdemes a lehető leghamarabb elkezdeni a kezelést. Az Optimumnál a láthatatlan fogszabályozás nem csak a kisebb, de a nagyobb torlódások helyreállítására is alkalmas az Invisalign és az iTero technológiájának köszönhetően.

Mi az az Invisalign?

Láthatatlan fogszabályozó készülék olcsón

Az Invisalign szinte láthatatlan és kivehető módszert kínál a fogsor kiegyenesítésére és álmai mosolyának elérésére. Az iTero digitális scanner 3D képalkotási technológiáját használva az Invisalign leképezi a teljes kezelési tervet a fogak kiinduló helyzetétől kezdve a kívánt végleges helyzetig. Ezt követően személyre szabottan elkészül az átlátszó fogszabályozó sínek sorozata, amelyek kizárólag az Ön fogaihoz alkalmasak, és lépésenként mozgatják a fogait. Mindegyik fogszabályozó sínt körülbelül két hétig viseli, mielőtt váltana a sorozat következő tagjára, így fogai lépésről lépésre haladnak előre a kijelölt végleges helyzetig.

 

Mikor ajánljuk a láthatatlan fogszabályozót?

  • Ezt a módszert ajánljuk, ha bármilyen okból fontos Önnek, hogy a fogszabályozó kezelése láthatatlan legyen
  • A legmodernebb digitális eszközöket és technikákat szeretné, hogy használják fogsorán
  • Úgy érzi, hogy életében vannak olyan események, amikor nem szeretné pár óráig hordani fogszabályozóját
  • Fém allergiája van, ezért nem lehet rögzített fogszabályozója (Még az esztétikus rögzített készülékeknél is használunk valamennyi fémet!)
  • Szeretné elkerülni a rögzített fogszabályozóval járó étkezési és fogmosási nehézségeket

Milyen kezelések esetén használható? Miben más az Invisalign láthatatlan fogszabályzója?

A legtöbb láthatatlan fogszabályozó készüléket általában csak kisebb torlódások korrigálására alkalmazhatjuk. Az iTero scanner és az Invisalign technológiájának köszönhetően szinte bármilyen kezeléshez nagy biztonsággal lehet használni az Invisalign fogszabályozót. A fogmozgatás pontossága legtöbbször jobb, mint a rögzített esztétikusLáthatatlan fogszabályozás budapesten készülékeknek! Ezért így akkor is lehet láthatatlan fogszabályzója, ha:

 

  • Jelentős fogtorlódása van
  • Rések vannak a fogai között
  • A felső fogai előre állnak
  • Mély- vagy nyitottharapása van
  • Keresztharapása van

A lehetőség, hogy ezt a módszert válassza, tehát ezen problémák esetében is meg van, az ingyenes konzultáció során kollégánk részletesen tájékoztatja lehetőségeiről.

Miből készülnek ezek a fogszabályozók és hogy néznek ki?

A szinte láthatatlan fogszabályozók erős, orvosi alkalmazásra használható, kifejezetten az Invisalign rendszerhez kifejlesztett, egyedi, termoplasztikus anyagból készülnek. A fogszabályozók személyre szabottan készülnek az Ön számára, és pontosan illeszkednek a fogaira. Többek között az Invisalign által használt anyagok teszik lehetővé, hogy ezzel a készülékkel szinte minden fogszabályozási feladat elvégezhető, ellentétben sok hasonló technológiát használó termékkel.

Mennyi ideig tart egy ilyen kezelés?

A kezelés teljes időtartama egyénenként változó és a kezelés összetettségétől függ. Egyszerűbb eseteknél a kezelés lényegesen gyorsabb, mint rögzített fogszabályozókkal (kezelési idő átlagosan 4-8 hónap). Komplexebb kezeléseknél a kezelési idő hasonló a modernebb rögzített fogszabályozókéhoz (kezelési idő átlagosan 14-20 hónap).

Megéri ezt a megoldást választanom?

A legjobb fogszabályzó készülék megtalálását bízzaInvisalign láthatatlan fogszabályozás mindenképp szakemberre. Amennyiben van elképzelése feltétlen ossza meg szakorvosunkkal igényeit, ő pedig legjobb tudása szerint fogja ajánlani a legjobb megoldást. Az Invisalign-nak fogszabályozónak számos előnye van, láthatatlan, kényelmes, rugalmasabban hordható és nálunk a kivitelezés legmodernebb megoldásokkal párosul. Amennyiben élni szeretne ezen előnyökkel, az ingyenes fogszabályozási konzultáció során megvizsgáljuk a lehetőségeket!