implantátumok A Rendelőnkben alkalmazott implantációs rendszerek mindegyike több évtizedes szakmai múlttal, tetemes tapasztalattal és klinikai bizonyítékok sorával bír a fogászati implantátumok területén. Naponta hallhatunk újonnan megjelenő implantátumaikat kínáló cégekről, melyek verhetetlen áraikban bízva készek versenybe szállni a „nagyokkal”. Csakhogy az olcsóbb ár nem minden! Ahhoz, hogy hosszú évekre, évtizedekr e minőségi megoldást tudjunk nyújtani, csakis jól bevált, kitűnő referenciával rendelkező implantátumokat ajánlunk Pácienseinknek.

Referencia esetek, sikertörténetek
Sorvégi fogak hiányának pótlása implantátummal

Páciens: 52 éves hölgy páciens

Ami a probléma volt: Páciensünk jobb alsó örlőfogainak hiánya miatt keresett minket fel. Mivel a foghiányok mögött hídpótlásra felhasználható pillérfog nem állt rendelkezésre így a probléma megoldására vagy kivehető fogpótlást vagy fogbeültetés közül lehetett választani.

Bővebben
Teljes fogatlanság ellátása implantátumok segítségével

Nagyon gyakori, amikor pácienseink teljes fogatlansággal vagy ahhoz nagyon közeli állapotban keresnek meg minket. Ma már a hagyomás protéziseknél sokkal komplexebb megoldást tudunk nyújtani, amivel a visszatér a rágás élménye. A pár darab implantátummal elhorgonyzott stabil kivehető fogpótlásoktól kezdve, egészen az implantátumokon rögzített fogpótlásokig…

Bővebben

Az általunk alkalmazott fogászati implantátumok:

 

Implantáció Budapesten Svájci Dentsply cég a fogászat minden területén a kompromisszum mentes prémium kategóriás termékeivel vált elismertté. Nincs ez másképp ASTRA implantátum rendszerüknél sem. Tudományos alátámasztott tény, hogy hosszútávon ennél az implantátumnál a legkisebb csontvesztés, így nem is meglepő, hogy Gyári Élethossz Garancia érvényesíthető minden implantátumhoz. Amikor implantációra kerül sor, hosszútávon ez a kompromisszum mentes választás. Prémium kategóriás implantátum.

 

staumann

A világon mindenhol elismertséget szerzett és világelsők között nyilvántartott Straumann svájci implantátum, mely minden páciens számára megoldást nyújt, ha fogászati implantációról van szó. 60 évesszakmai múlt, a cég által alapított nemzetközi tudományos munkacsoport (International Team for Implantology) és folyamatos fejlesztések, innovációk jellemzik. Mi sem bizonyítja jobban a megbízhatóságot, hogy a STRAUMANN implantátumok anyagára élethosszig tartó GARANCIAérvényesíthető. Amikor implantációra kerül sor, kétséget kizáróan az egyik legjobb választás. Felső kategóriás implantátum.

 

Az Osstem implantátumOSSTEMok a magasabb minőségi kategóriákat képviselik. A prémium minőség garantálása mellett az Osstem évente több mint egymillió legyártott implantátumával a gyakorlatban is bizonyított. Folyamatosan fejleszt és a világ több mint 60 országba, Amerikától Európa országain át Japánig, exportálja termékeit. Felső középkategóriás implantátum, jó ár/érték arányú választás.

 

Az Alpha-Bio implantátum az egész világon hódító, Izraelben gyártott implantátum. Minden követelménynek tökéletesen megfelel, amit már 40 éve bizonyítanak. Bármelyik implantációs esetben biztonsággal alkalmazható rendszer.

FONTOS-E HIÁNYZÓ FOGAINK PÓTLÁSA?

A válasz természetesen igen! A fogak elvesztésének számos oka lehet, pótlásukról azonban mindenképpen gondoskodnunk kell! A rágóképesség visszanyerése sokféle, foghiány okozta betegségtől megóv. Az arc harmóniája, a szép mosoly pedig növeli az önbizalmunkat és a komfortérzetünket. fog implantációAz implantációs fogpótlások lehetnek rögzítettek (híd, korona), kivehetőek vagy ezek kombinációi. Nagyon sokan vannak, akik hosszú ideje és megelégedéssel viselnek kivehető fogpótlást. A páciensek egy része azonban idegenkedik ettől vagy egyszerűen nem tudja megszokni az ún. lemezes vagy kivehető fogpótlást. Előfordul, hogy – egyéni anatómiai adottságok miatt – esetleg nem is készíthető számukra megfelelő, jól használható fogsor. A saját fogakhoz cementezett hídpótlásnak viszont előfeltétele a megfelelő számú és alkalmas elhelyezkedésű pillérfogak megléte. Ha megfelelő körülmények nincsenek meg, a foghiány csak implantátum beültetése mellett kezelhető. “Szeretné már az első konzultáción megtudni, mennyi lesz a teljes kezelés? Mi megmondjuk, nincs rejtett költség!” Implantátum beültetése (sebészi behelyezés, kontroll röntgenek, az íny gyógyulását segítő elemek, varratszedés, a gyógyulás ideje alatti kontrollok, a műcsonk-felépítmény, minden egyéb protetikai tartozék): 110.000 Ft-tól Ha az implantációs eljárással, költségeivel kapcsolatban további kérdése merülne fel, hívja szájsebészünket vagy keresse e-mailen!

MILYEN ESETEKBEN AJÁNLHATÓ AZ IMPLANTÁCIÓS FOGPÓTLÁS?

fog implantáció budapestSorvégi hiányok esetén például – amikor csak az elülső fogak vannak meg és az őrlőfogak, a pillérek hiányoznak– csak kivehető fogpótlás készíthető. Ha viszont a hiányzó pillérfogak helyére implantátum, vagyis beültetett „műgyökér” kerül, a rögzített pótlásra ismét lehetőség nyílik a maradék fogak lecsiszolása nélkül!   hogyan mukodik az implantacio Szóló foghiányok esetében, amikor a hiányzó fogat 1-1 ép fog határolja, az implantációs fogpótlás választása esetén a szomszédos fogak érintése nélkül készülhet el a pótlás, ami lényegesen esztétikusabb, a fogágy szempontjából kedvezőbb, mint a hagyományos hídpótlás. teljes fogsor implantációTeljes foghiány esetében, amikor nincsenek meg a megfelelő anatómiai adottságok jól rögzülő kivehető pótlásra, akkor implantátum beültetésével növelhető a kivehető pótlás stabilitása. Megfelelő számú implantátum beültetése mellett viszont elkerülhetővé válik a kivehető pótlások alkalmazása és teljesen fix fogpótlás készülhet, annak minden előnyével együtt. Alsó fogatlanság esetében az ún. All-on 4 implantációs elvnekmegfelelően már 4 implantátummal fix, nem kivehető pótlást tudunk készíteni. Felső teljes foghiány esetében, mivel itt mindig puhább szerkezetű a csont, már 6 implantátum beültetésével fix, nem kivehető fogpótlást tudunk készíteni.

MI AZ AZ IMPLANTÁTUM? HOGYAN KERÜL A SZÁJBA? BEFOGADJA-E A SZERVEZET? MIVEL JÁR AZ EGÉSZ PROCEDÚRA?

Ezek mind-mind jogosan felmerülő, izgalmas kérdések, és a beültetés előtt egyértelműen tisztázandók a páciens számára. Az implantátum, különböző méretű és alakú, előzetes röntgen- és szájvizsgálat alapján kiválasztott, általában fém – nagy tisztaságú titán – csavar. Ennek anyagát és speciális felületkezelését hosszú évek tapasztalatai alapján választották ki, hogy a szervezet, illetve az azt körülvevő csont ne csak megtűrje, hanem szinte sajátjaként befogadja, és vele biológiai egységet alkosson (osszeointegráció). Sajnos a leggondosabb eljárás ellenére is előfordulhat – bár manapság egyre ritkábban -, hogy az implantátum kimozdul, kilökődik. Ilyenkor megismételhető a beültetés, ami azután rendszerint be tud épülni a csontszövetbe minden gond nélkül. Fogászatunkon szájsebész végzi az implantátumok beültetését, így a legnagyobb gondossággal és szakértelemmel tudjuk garantálni, hogy a beavatkozás fájdalommentes és egyben sikeres lesz. Mindig alapos tervezést követően, 3D CT felvétel alapján, következik az implantáció. Nemegyszer fordul elő, hogy a páciensnek nem elegendő csontkínálat miatt nem vállalják az implantációs terápiáját.  Ilyen esetben sem kell kétségbe esni, hiszen a csontpótló műtétek napjainkban már jól kontrollált, rutin beavatkozásnak számítanak. Csontpótlással elérhető, hogy implantátumokat ültessünk be olyan területekre, mint pl. az felső oldalsó területek az arcüreg alatt, ill. a nagyon vékony csontgerincek.

HOGYAN TÖRTÉNIK A BEÜLTETÉS?

implantáció röntgen A betegvizsgálatot, a részletes tájékoztatást és a gondos tervezést követően a kiválasztott implantátumok – helyi, injekciós érzéstelenítéssel – ínymetszés után az állcsontba készített furatba kerülnek. A beavatkozás a páciens számára csak egy fog vagy egy gyökér eltávolításával azonos megterhelést jelent. A műtétet végző szájsebésznek viszont speciális műszerezettséggel, felkészültséggel és fokozottan steril körülményekkel kell rendelkeznie. A seb néhány nap alatt gyógyul, ha ezt valamilyen egyéb betegség nem gátolja. (pl.: előre haladott cukorbetegség, fokozott csontlebomlással járó kórképek). A műtétet követően antibiotikum szedését rendeljük el, és fájdalomcsillapító szedése lehet indokolt. A gyógyulást befolyásoló betegségeket természetesen az elővizsgálatok során kell kideríteni, és csak ezek kizárása, illetve kezelése után lehet szó a beültetésről.

TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK A FOGBEÜLTETÉSRŐL A BLOG OLDALUNKON

A BEÜLTETÉSTŐL A FOGPÓTLÁSIG

műtétet követően általában 3-4 hónap szükséges ahhoz, hogy a csont az implantátumot teljesen körülnője, azzal szerves egységet képezzen, így terhelhetővé váljon. Arcüregemelést követően ennél több, 6 hónapra is szükség van a teljes becsontosodásra. Ha az implantátumok meggyógyultak, az implantátum feltárása következik, ami mindig az utolsó “sebészeti” beavatkozás a fogpótlás elkészítéséig. Ezután kerül rá a szájba benyúló csonkrész, az ún. felépítmény, mely egy korona számára előkészített – lecsiszolt – foghoz hasonlít. Ezt követően lenyomat alapján, hagyományos módon készül el a fogpótlás, vagyis a fix, rögzített korona illetve híd.

A VÉGLEGES KORONA, HÍD, FOGPÓTLÁS ELKÉSZÜLTE UTÁNI TEENDŐK

fogmosásNagyon fontos, hogy a beültetést megelőzően, majd a kész fogak használata során is kifogástalan szájhigiénét tartsunk fenn, és időszakos kontrollvizsgálatra járjunk. Az éves kontrollvizsgálatok elengedhetetlenek az implantátum hosszú távú sikerességéhez. A páciens ezzel járulhat hozzá leginkább a sikerhez! A páciensek kedvező beszámolói, komfortérzésük és életminőségük javulása, valamint a jó szakmai tapasztalat azonban azt mutatja, hogy az eljárás megfelelő alternatívát jelent a foghiányok pótlásában. Bármilyen további kérdése van a fogászati implantációval kapcsolatban, specialistánk készséggel áll rendelkezésére. Ha az implantációval kapcsolatban további kérdése merülne fel vagy időpontot szeretne egyeztetni keresse fel szájsebészünket!

Ingyenes konzultáció időpont egyeztetés

Ha szeretné mi is visszahívhatjuk. Adja meg adatait és munkatársunk legkésőbb a következő munkanapon visszahívja!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Név* (vezetéknév, keresztnév):
Email cím*:
Telefon*:
Milyen szolgáltatás érdekli?*:
Általános fogászatFogpótlásFogbeültetésFogszabályozásFogkő eltávolításFogfehérítés
Milyen időpont szokott Önnek megfelelő lenni (Lehetőleg minél többet jelöljön meg!)?
Időpont*:
Hétfő 8:00 — 11:00Hétfő 11:00 — 16:00Hétfő 16:00 — 19:00

Kedd 12:00 — 16:00Kedd 16:00 — 21:00

Szerda 8:00 — 11:00Szerda 11:00 — 16:00Szerda 16:00 — 19:00

Csütörtök 12:00 — 16:00Csütörtök 16:00 — 21:00

Péntek 8:00 — 11:00Péntek 11:00 — 16:00Péntek 16:00 — 20:00
Megjegyzés: