2021.11.08.

3 tipp, hogy kevésbé fájjon a fogszabályzó

Azért nem csináltatsz fogszabályzót, mert félsz, hogy fájni fog? Ne hagyd, hogy visszatartson a magabiztos mosolygástól a félelem! Elismerjük, a fogszabályzás kezdeti szakasza sokaknak nem kellemes, de közel sem olyan fájdalmas, mint ahogyan azt gyerekkori barátaid panaszkodásából gondolnád. Hogy mégis…

Azért nem csináltatsz fogszabályzót, mert félsz, hogy fájni fog? Ne hagyd, hogy visszatartson a magabiztos mosolygástól a félelem! Elismerjük, a fogszabályzás kezdeti szakasza sokaknak nem kellemes, de közel sem olyan fájdalmas, mint ahogyan azt gyerekkori barátaid panaszkodásából gondolnád. Hogy mégis felkészülhess a kezdeti diszkomfort érzésre, összegyűjtöttünk pár tippet, amivel könnyebbé teheted majd a napjaidat.

Fogszabályozás

Igyál hideg vizet!

A kezdeti, és az állításokkor érzett fájdalom az, amire legtöbben gondolnak, amikor felmerül ez a téma. Azt, hogy ez a feszítő érzés mennyire lesz erős, nem lehet előre meghatározni, de maximum 2-3 napig tart általában. Ez a kényelmetlen vagy fájdalmas érzés a fogakra nehezedő nyomás és feszülés miatt van. Ilyenkor az ínyekben megváltozik a vérkeringés és egy gyulladásos reakciót vált ki a szervezetből.

Ennek enyhítésére érdemes a felrakás után hideg vizet inni. Ezzel enyhítheted a fogíny duzzadását gyulladását.

Használj viaszt!

A fogszabályzó rögzítésével idegen test kerül a szervezetbe, amihez nincs hozzászokva a száj belső része. Ahogy beszélünk, rágunk, ásítunk, vagy akár mosolygunk, a szánk belső felülete és az ajkaink is folyamatosan hozzádörzsölődnek a fogszabályzóhoz, ami irritálhatja vagy felsérthető a belső, érzékeny bőrt, hasonlóan ahhoz, amikor egy új cipő feltöri a lábunkat.

Kifejezetten ennek a megelőzésére és enyhítésére lehet használni fogszabályozóra való viaszt. Ha ezzel bedörzsölöd, egy vékony, csúszós réteget hozol létre a fogszabályzón, ami csökkenti a súrlódást. Gondolj erre úgy, mint a ragtapaszra, amit a sarkadhoz raksz, hogy ne fájjon a lábad.

Használj vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót!

Amennyiben túlságosan zavar az evésben, nyugodt alvásban vagy akár a beszédben a fájdalom, úgy az általában fejfájásra használt fájdalomcsillapítót is bevetheted, ugyanolyan hatásos lesz.

 

A fogszabályzás kényelmetlen érzés lehet, de a végeredmény szinte mindenkinek megéri. A szép ívű, egyenletesen elhelyezkedő fogakkal magabiztosabban tudsz mosolyogni. Az esztétikai előnyökön túl pedig nyugodt lehetsz, hogy sokáig fájdalommentesek lehetnek a fogai, hiszen tisztán és egészségesen tartásuk is sokkal könnyebb lesz.

Fogszabályozás Budapest

Akik ezt olvasták, még ezeket kedvelték

Kapcsolatfelvétel

Kérdés, időpontfoglalás esetén keressen minket bátran az alábbi űrlap kitöltésének a segítségével.

  Kérjük adja meg személyes adatait


  A *-gal megjelölt részek kitöltése kötelező. Adatait kizárólag kapcsolattartás céljából kezeljük, marketing jellegű megkeresésekre azokat nem használjuk fel!

  Elérhetőségeink

  Kapcsolat

  telefon
  06-30/5637-537 (munkanapokon 10-18 között)
  terkep
  1094 Budapest, IX. kerület
  (Rehabilitációs terület),
  Viola utca 39.
  (Viola utca Tűzoltó utca sarok)

  Nyitva tartás

  nyitvatartas
  Hétfő8:00-20:00
  Kedd8:00-20:00
  Szerda8:00-20:00
  Csütörtök8:00-20:00
  Péntek8:00-15:00

  Megközelítés

  metro
  Klinikák 3-as metró állomástól 2 perc gyalog
  villamos
  4-6 villamos Mester utcai megállótól 6 perc gyalog
  auto
  Jelen pillanatban zajló építkezések miatt autóval az Üllői útról bekanyarodva a Viola utca felől érdemes a rendelőt megközelíteni. Parkolás napközben az utcán megoldható vagy 450 méterre a Liliom utcában található parkolóházat érdemes igénybe venni!